Kaksi viikkoa vanhat ylöjärveläiset Tiia ja Juho Vuolas asuttavat juuri valmistunutta Artturintornia: Tiian uusi työ ekaluokkalaisten opettajana Kurussa houkutteli Ylöjärvelle

Tässä ovat Ylöjärven maamerkin Artturintornin uudet asukkaat Tiia ja Juho Vuolas, jotka muuttivat Soppeenmäkeen Pirkkalasta elokuun lopussa.

Tiia opettaa Kurun yhtenäiskoulussa ekaluokkalaisia. Hän kertoo tutustuvansa Kuruun oppilaiden avustuksella, sillä edessä on retki Kurun kirjastoon.

Alun perin Pohjois-Pohjanmaan Haapajärveltä kotoisin olevat Tiia ja Juho Vuolas ovat reilun viikon vanhoja ylöjärveläisiä. Pariskunta päätyi Ylöjärvelle Tiian työn perässä, sillä uusi opettajanpesti Kurun yhtenäiskoulussa vaati muuttamista Pirkkalasta lähemmäs työpaikkaa.

Niinpä Vuolakset alkoivat etsiä vuokra-asuntoa vielä tuntemattomalta Ylöjärveltä ja päätyivät silmäilemään uutta tornimaista kerrostaloa Soppeenmäen maisemissa.

– Bongasin asuntoilmoituksen netistä ja tämä kiinnosti heti, sillä olemme asuneet kaksi kertaa aieminkin uudessa asunnossa. Talo oli vielä keskeneräinen kesäkuussa, kun kävimme katsomassa tätä huomioliivit ja kypärät päässä, Artturintornin viidennen kerroksen uusi asukas Tiia Vuolas kertoo.

Pintamateriaalit olivat yksi seikka, joka vaikutti Vuolaksien asunnon valinnassa. Uudessa asunnossa pinnat ovat vaaleita ja moitteettomassa kunnossa.

Ykköskriteerinä sijainti

Uudessa asunnossa vaikutuksen teki erityisesti sijainti, sillä Tiia kulkee töihin Kuruun kimppakyydeillä muiden samalla suunnalla asuvien opettajakollegoiden kanssa.

Juho taas työskentelee videokuvaamisen parissa yrittäjänä, minkä vuoksi asunnon piti sijaita hyvien kulkuyhteyksien päässä Tampereelta.

Muut kriteerit liittyivätkin sitten asunnon huonelukuun ja pintamateriaaleihin.

– Iso osa työstäni on editointia tietokoneella, joten tarvitsin oman työhuoneen, Juho kertoo.

Sauna lämpenee viikoittain

Ensin pariskunta kävi katsomassa myös toista asuntoa samasta talosta, mutta se ei miellyttänyt.

– Asunto oli maan tasalla eivätkä sen pinnat miellyttäneet. Tässä asunnossa on kaikki valkoistaa, neutraalia ja modernia, mistä me tykkäämme, Tiia sanoo.

Ja sitten on tietysti sauna.

– Tämä on ensimmäinen kerta, kun asunnossamme on sauna. Sitä lämmitetään nyt vähintään kaksi kertaa viikossa, Juho suunnittelee.

Tiia ja Juho Vuolas ovat viihtyneet uudessa asunnossaan, joka sijaitsee viidennessä kerroksessa.

Muutto- ja asennuspalvelu hyvä lisä

Vuolakset muuttivat uuteen asuntoonsa 29. elokuuta, kun koko Artturintornissa oli avaintenluovutus.

Pariskunnan mukaan muutto sujui hyvin, vaikka kaikki muutkin asukkaat raahasivat muuttokuormiaan samaan aikaan.

Erityismaininnan he antavat Niemen muuttomiehille, jotka oli hommattu rakennuttajan puolesta paikan päälle auttamaan.

– Tällaista palvelua ei ole tarjottu missään muualla.

Vaikutuksen teki myös YIT:n tarjoama veloitukseton asennuspalvelu, joka on ollut käytettävissä kahtena ensimmäisenä asumisviikkona.

– Meidän ei ole itse tarvinnut porata reikiä mihinkään, sillä timpuri on käynyt tekemässä reiät puolestamme. Olemme merkanneet paikat, joihin haluamme vaikkapa seinäkellon, ja reikä on tehty siihen kohtaan.

Harjulle lenkille

Tuoreet ylöjärveläiset eivät ole vielä liiemmin ehtineet tutustumaan uuteen kotikyläänsä, sillä muuton teko ja työ ovat vieneet ison osan päivistä.

– Mutta olemme me käyneet Linkissä kaupassa ja liikkumassa naapurissa olevalla urheilutalolla, Juho kertoo.

Uudet lenkkimaastotkin ovat hakusessa.

– Rakennusmies sanoi, että täällä on lähellä hyviä lenkkeilymahdollisuuksia jossakin tuolla päin, Tiia selittää viittoen harjun suuntaan.

Pariskunnan asunnosta on näkymät urheilutalolle päin.

Lue myös: Kohti taivaita – 13-kerroksinen Artturintorni kohoaa Soppeenmäkeen