Kujanpään sisarukset samaan aikaan mitalivireessä – isoveli voitti Lapinlahdella ja pikkusisko Ylöjärvellä

Urho Kujanpää kävi viime keskiviikkona voittamassa Lapinlahden Motonet GP:ssä miesten seiväskisan. Samaan aikaan Urhon sisko Iida Kujanpää hyppäsi piirinmestaruuspronssille Ylöjärvellä 17-vuotiaiden tyttöjen seiväskisassa. Ylöjärvellä menestystä sai myös Ylöjärven Urheilijoiden Topi Rantanen.

Iida Kujanpää pokkasi piirinmestaruuden seiväshypyssä. (Kuva: Hannu Kujanpää)

Urho Kujanpää taivutti Lapinlahdella tuloksen 5,40. Voittokorkeuden Kujanpää ponnisti ensimmäisellä yrityksellä. Toiseksi tullut britti Joel Leon Benitez hyppäsi tuloksen 5,30. Kolmas oli Karhulan Urheilijoiden Tomas Wecksten tuloksella 5,30.

Ylöjärvellä järjestettiin puolestaan 17-vuotiaiden piirinmestaruuskisat, jossa ilmoittautuneita kilpailijoita eri lajeihin oli reilut 190. Kisoissa päästiin hyppämään seivästä hienolla, vielä kovin uudella, seiväspaikalla.

Iida Kujanpää taivutti alaikäisenä tuloksen 3,30. Tulos ylitti Kalevan kisojen tulosrajan, mutta Kujanpää on vielä pari vuotta liian nuori päästäkseen osallistumaan Kalevan kisoihin. Kujanpää otti siis 17-vuotiaiden piirinmestaruuden. Toiseksi hyppäsi Kujanpään seurakaveri Tampereen Pyrinnön Lotta Alasaukko-oja tuloksella 3,10. Kolmas oli Valkeakosken Hakan Viivi Närvä tuloksella 2,80.

Iida Kujanpää otti myös piirinmestaruuspronssia korkeushypyssä, jossa hän ylitti 1,50. Voittoon hyppäsi Hämeenlinnan Tarmon Aino Aalto tuloksella 1,56.

Ylöjärven Urheilijoiden Topi Rantanen voitti 17-vuotiaiden poikien kolmiloikan piirinmestaruuden tuloksella 11,32. Toiseksi tullut Urjalan Urheiljoiden Anselmi Jaatinen sai tuloksen 11,07.
Rantanen juoksi lisäksi 200 metrillä hienosti viidenneksi.

Topi Rantanen nousi korkeimmalle korokkeelle Räikän kentällä. (Kuva: Maria Murto)

Nykyään Tampereen Pyrintöä edustava yleisurheilijalahjakkuus Olivia Mäkinen oli toimitsijana kasvattajaseuransa Ylöjärven Urheilijoiden järjestämissä piirinmestaruuskisoissa. (Kuva: Hannu Kujanpää)

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
YU DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.