Kyklooppikaksikko vartioi nyt Tiikontien alikulkutunnelia – Katso kuvat upeista nuorten maalaamista graffititeoksista

Seitsemän ylöjärveläisnuorta on piristänyt spraymaalin avulla Siivikkalan koulun kentän päätyä ja Tiikontien alikulkutunnelia. Kuvagallerian kuvat saat isoksi klikkaamalla.

Siivikkalan koulun urheilukentän päätyä koristaa nyt uudenlainen väriläiskä. Jättimäinen SIIVIKKALA-teksi on koristeltu erilaisin kukin ja kasvein sekä räiskyvin sävyin. Tämä graffiti ei ole mikä tahansa töhry vaan suunniteltu teos, jota on ollut tekemässä seitsemän graffitipajaan osallistunutta nuorta.

Siivikkalan lisäksi Ylöjärvelle saadaan myös toinen teos, joka sijaitsee Tiikontien alikulkutunnelissa. Tiikontiellä ovatkin käynnissä viimeistelyt.

– Jatkan tätä kissateemaa, jonka aloitin viime vuonna urheilutalon alikulkutunnelissa, vuorentaustalainen Lila Valkila kertoo.

Viime vuoden graffitipajassa Valkila taiteili urheilutalon alikulkutunneliin Liisa Ihmemaasta tutun Irvikissan. Nyt kissa on vaihtunut.

– Teen tällaisen japanilaisen animaatiostudio Studio Ghiblin suunnitteleman kissan.

Siivikkalan koulun kenttää koristaa nyt Siivikkala-teksti.

Kyklooppikaksikko Tiikontiellä

Veikka Koskinen ja Kalle Väisänen hääräävät kyklooppien kimpussa. Pojat tekevät siis yhteisteosta.

– Tää isompi on mun tekemäni. Tämä on tällainen kyklooppi, joka maalailee täällä, myös viime vuonna graffitipajaan osallistunut Väisänen kertoo.

– Alettiin tekemään tätä seinää, niin päätettiin sitten, että tehdään tähän myös toinen kyklooppi, jotta saataisiin tila täytettyä, Koskinen esittelee potkulautailevaa kyklooppiaan.

Tiikontien tunneliin oli maalattu myös tällaisia teoksia.

Jotakin Ylöjärvi-aiheista

Graffitipajaa vetävät Tomi Lastunen ja Niko Lehtola maalaavat oman graffitinsa alikulkutunnelin toiselle seinälle. Siniselle pohjalle valmistuva teos on vielä yllätys.

– Ehkä jotakin Ylöjärvi-aiheista ja lohikäärmeitä, Lastunen kaavailee.

Vetäjät kertovat, että myös tänä vuonna nuorille on annettu vapaat kädet toteuttaa itseään graffitin teossa. Lastunen harmittelee, ettei Ylöjärvellä ole ainuttakaan paikkaa, jossa graffitien tekoa voisi harjoitella harrastuksena. Hänen mukaansa lähin paikka on Hiedanrannassa Tampereella.

Lila Valkila maalasi jälleen kissoja, joita hän teki viime kesänä myös urheilutalon alikulkutunneliin.

Viimevuotisia on töhritty

Graffititaiteilijoiden mukaan isot teokset saavat olla yleensä rauhassa töhrijöiltä. Viime kesänä urheilutalon alikulkutunneliin valmistuneet teokset eivät kuitenkaan ole pysyneet täysin koskemattomina.

– Ne ovat saaneet olla osin rauhassa, mutta yksi ja sama ihminen on käynyt siellä tekemässä hätäisiä sotkuja. Sama tyyppi on sotkenut myös Lidlillä, Lastunen kertoo.

– Kyllähän töhriminen turhauttaa, mutta täytyy käydä korjailemassa niitä graffiteja.

Iso kyklooppi ja pikku kuklooppi ovat Kalle Väisäsen ja Veikka Koskisen yhteityön tulos.

Lue myös: Tunneliteos on nyt valmis – katso kuvat upeista graffiteista Vaasantien alikulkutunnelissa