Bioska-pusseja valmistava ylöjärveläinen Plastiroll myytiin Walki Groupille – työntekijät siirtyvät mukana

31 miljoonan euron liikevaihtoa pyörittävän Plastiroll Oy:n koko osakekanta on myyty teknisiä laminaatteja ja suojapakkausmateriaaleja valmistavalle Walki-konsernille.
Plastiroll, biohajoavat pakkaukset, Kuva: Iiria Lehtinen
Plastirollin valmistavat pakkaukset ovat biohajoavia, vaikka muovilta näyttävätkin.

Ylöjärvellä ekologisia pakkausmateriaaleja valmistava Plastiroll on yksi Euroopan merkittävimmistä biohajoavien pakkauskalvojen ja pussien valmistajista. Plastirollin tunnetuimmat tuotemerkit ovat Bioska ja Hauska. Plastiroll valmistaa myös ekstruusiopäällystettyjä sekä kompostoituvia paperi- ja kartonkipohjaisia pakkausmateriaaleja.

Plastirollin toimitusjohtaja Kari Laukkanen on tyytyväinen kauppoihin. Hän uskoo molempien osapuolten hyötyvän yhtä lailla.

– Walkin myötä Plastirollista tulee osa merkittävää, kansainvälistä pakkausmateriaaliyritystä. Tämä mahdollistaa entistä suuremman kansainvälisen kasvun, Laukkanen sanoo.

Kaupanteossa oli mukana pääomasijoittaja Sponsor Capital.

– Nyt tehty yrityskauppa luo Plastirollille erinomaiset edellytykset jatkaa kasvua ja vahvistaa ydinliiketoimintoja. Olemme olleet erittäin tyytyväisiä yhteistyöhömme Plastirollin ja sen erinomaisen johdon kanssa. Olemme vakuuttuneita, että uudella omistajalla, Walkilla, on parhaat mahdollisuudet tukea Plastirollin tulevaa kasvua ja menestystä, pääomasijoittaja Sponsor Capitalin toimitusjohtaja Juhani Kalliovaara kommentoi.

Walkin toimitusjohtaja ja johtoryhmän puheenjohtaja Leif Frilund puolestaan sanoo, että kaupan myötä Walkin ekologisten pakkausmateriaalien tarjonta laajenee merkittävästi.

– Tämä koskee niin biohajoavia pakkauskalvoja ja pusseja kuin kierrätettäviä kuitupohjaisia pakkausmateriaalejakin, Frilund toteaa.

Frilund toivottaa Plastirollin noin 90 työntekijää lämpimästi tervetulleiksi.

– Odotamme innokkaasti monikansallisen organisaatiomme täydentymistä näillä uusilla osaajilla.

Plastirollilla on kaksi tuotantolaitosta Ylöjärvellä.