Repe ja Romu ottavat kyytiinsä ongelmajätettä ja metalliromua ensi viikolla Kurussa ja Viljakkalassa – viime vuonna metallisaalis oli 9,6 tonnia

Pirkanmaan jätehuollon kuorma-autot Repe ja Romu ovat vastaanottaneet kodin ongelmajätettä ja metalliromua tällä viikolla Ylöjärvellä. Ensi viikolla kierros jatkuu Viljakkalassa, Aureessa ja Kurussa. Palvelu on maksuton.

Painavatkin jätteet nousevat hetkessä Romun kyytiin kuorma-auton perässä olevalla tavaranosturilla. (Arkistokuva)

Kodin vaarallisia jätteitä eli ongelmajätteitä keräävä Repe vastaanottaa esimerkiksi loisteputkia ja energiansäästölamppuja, käytettyjä  voiteluöljyjä (suljetuissa kanistereissa, ei tynnyreitä), akkuja ja akkunesteitä, happamia pesuaineita ja muita kemikaaleja

Romu puolestaan kerää kyytiinsä metallijätteitä ja kodin sähkölaitteita, esimerkiksi kiukaat ja ruoholeikkurit, metalliputket, kattilat ja paistinpannut ja tyhjät öljysäiliöt.

Repen ja Romun pysäkkiaikataulut, ohjeet ja tarkemmat listat vastaanotettavista jätteistä löytyvät Pirkanmaan jätehuollon nettisivuilta.

Viime vuonna kuormurit keräsivät jätteitä ja romua seitsemänä päivänä Ylöjärvellä. Vaarallisia jätteitä kertyi 3,7 tonnia ja metalleja 9,6 tonnia. Koko 17 kunnan alueelta kyytiin saatiin lähes 69 tonnia vaarallisia jätteitä ja 151 tonnia metalleja.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?