Sami Savio ei halunnut pettää äänestäjiään vaan jatkoi perussuomalaisissa – nyt hän ajaa hallittua maahanmuuttopolitiikkaa

Sami Savion mielestä Suomi ei pysty pelastamaan yksin koko maapalloa. Hän haluaa toimenpiteitä isommilta mailta, jotka ovat suhtautuneet väljästi ympäristöasioihin.

 

Perussuomalaisten ylöjärveläinen kansanedustaja Sami Savio, miksi haet toiselle kaudelle?

– Ensimmäinen kauteni on ollut aika opettavainen. Uskon, että jopa vauhdikkaampi kuin monet muut eduskuntakaudet. Työni jäi pitkälti kesken, kun meidät perussuomalaiset heitettiin hallituksesta kesällä 2017. Emme sen jälkeen pystyneet viemään oppositiosta tärkeimpiä teemojamme eteenpäin. Vielä on paljon tekemistä edessä.

Mitkä ovat tärkeimpiä vaaliteemojasi?

– Hallittu maahanmuuttopolitiikka. Syksyn 2015 kriisi opetti sen, että lainsäädäntöä pitää korjata etukäteen, jottei vastaavia yllättäviä tilanteita tule enää eteen.

– Julkisen velkaantumisen lopettaminen on toinen. Olen pitänyt esillä kestävää julkista taloudenpitoa. Olemme menneet parempaan suuntaan, mutta valtion budjettia ei ole vieläkään saatu tasapainoon.

– Kolmas pääteemani on yrittäjyyden ja työnteon edellytysten turvaaminen. Etenkin tuloverotusta keventämällä voidaan parantaa työnteon kannattavuutta. Kannatan myös kevytyrittäjyyttä.

Mitkä ovat olleet suurimpia saavutuksiasi?

– Kaikkein aktiivisin olin Eco3-yrityspuiston osalta ja tutkimusmäärärahoissa, joita saatiin Pirkanmaalle. Yksittäisen kansanedustajan saavutuksia on usein vaikea luetella, sillä päätöksenteko etenee pitkälti oman eduskuntaryhmän kautta.

Mitä paikallisia (ylöjärveläisiä) asioita olet ajanut eduskunnassa?

– Ylöjärven yrittäjyyspainotteinen lukio sai erityistehtävän. Teimme sen saamiseksi yhteistyötä Pirkanmaan kansanedustajien kesken yli puoluerajojen.
– Toinen asia, jota yritin edistää, oli poliisiaseman säilyttäminen Ylöjärvellä, mutta valitettavasti kävi nyt näin. Olen tehnyt talousarvioaloitteita esimerkiksi kevyen liikenteen väyliä varten. Ja tieverkon parantamiseksi, mutta ne eivät ole menneet läpi.

Miten Sinisen Tulevaisuuden irtaantuminen vaikutti perussuomalaisiin?

– Jäin ainoana kansanedustajana Pirkanmaalla perussuomalaisiin. Toivottavasti se osoittaa jotain omasta pitkäjännitteisyydestäni. Vaikka ero oli järkyttävä ja epämiellyttävä tapatuma eikä hajoamista olisi pitänyt tapahtua, eron vaikutus ryhmän yhteishenkeen oli myönteinen. Myös keskustelu ryhmän sisällä alkoi toimia paremmin.

Mikset lähtenyt Sinisten matkaan?

– Siihen oli monia syitä, mutta yleinen periaate on se, että jos vaaleissa valitaan tietylle mandaatille tietyn puoleen jäsenenä, vaalikausi pitää hoitaa loppuun. Pidän muuta äänestäjien pettämisenä. Haen mielelläni jatkopaikkaa perussuomalaisena jatkokaudelle. Olen jakanut puolueen kanssa samat käsitykset jo pitkän aikaa. Puolueen linja ei ole muuttunut mutta se on terävöitynyt.

Mitä mieltä olet ilmastonmuutoksesta?

– Yleisesti ottaen ympäristökysymykset ovat toki tärkeitä. Perussuomalaisten linja muihin puolueisiin eroaa ennen muuta siinä, millä keinoilla pystymme asiaan vaikuttamaan. Erityisesti suomalainen teollisuus on tehnyt oman osuutensa ympäristön eteen jo 1990-luvulta alkaen. Monet päästöt ovat vähentyneet jopa 90 prosenttia. Kaukoidän maissa väestönkasvu ja vähemmän puhdas teollisuus saastuttavat aivan eri lailla kuin Suomessa. Suomi ei pysty pelastamaan yksin koko maapalloa. Siihen tarvitaan toimenpiteitä isommilta mailta, jotka ovat suhtautuneet väljästi ympäristöasioihin.

– Jos Suomessa kiristetään liikaa lainsäädäntöä, teollisuus karkaa enemmän saastuttaviin maihin.