Dopingin käyttö kilpaurheilussa

Kilpaurheilussa pärjää, kun treenaa paljon ja kovaa, mutta silti osa urheilijoista kärähtää dopingin käytöstä.
Doping tarkoittaa urheilusuorituksia parantavien ja kiellettyjen aineiden tai menetelmien käyttöä, jotka ovat kilpaurheilussa kielletty. Yleisimpiä keinotekoisia dopingaineita on lihasmassan kasvatukseen käytettävät anaboliset steroidit. Näiden aineiden käyttöjä pyritään estämään urheilijoiden dopingtesteillä ja dopingista kärähtäneille annetuilla kilpailukielloilla. Tästä hyvänä esimerkkinä norjalaisen naishiihtäjän Therese Johaugin dopingkäry syksyllä 2016, josta seurasi 13 kuukauden kilpailukielto. Johaugin dopingnäytteestä löytyi klostebolihormonia.
Haluatko menestyä omalla työllä vai aineiden voimalla? Mielestäni kukaan ei ole oikeutettu käyttämään keinotekoisia aineita ja saada siitä etua. Urheilun pitäisi olla oikeudenmukaista ja tasavertaista kaikille.
Kilpaurheilijana tiedän, miten tasaiset kilpailut ovat jännittäviä. Kukapa ei haluaisi voittaa, kun on tehnyt paljon töitä? Dopingaineilla on myös sivuvaikutuksia, joita kukaan ei varmasti halua.
Toivoisin siis, että dopingia ei käyttäisi kukaan, koska urheilun ideana ei ole huijaaminen vaan rehti kilpailu. Miksi tehdä itselleen vaikea tilanne, kun urheilijoita testataan paljon. Treenaamalla kova työ palkitaan.

Venla Haataja
Ylöjärven Yhtenäiskoulu, 8D

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?