YIlveksen tehot katosivat sarjatauolla

Ylöjärven Ilveksellä oli lauantaina vierasottelussa vastassaan sarjan kakkosjoukkue Golden Futsal Team, joka viikkoa aiemmin oli lisännyt pitkälle meriittilistalleen tämän kauden Futsal-Cupin mestaruuden Final Four turnauksessa Jyväskylässä.

YIlves ei onnistunut pysäyttämään GFT:n taituri Daniela Tjederia. (Kuva: Verna Kalliomäki)

Molemmilla joukkueilla oli ongelmia kokoonpanojensa kanssa. Sairaslistalla oli monta avainpelaajaa. Ottelun pelillinen taso jäikin vaatimattomaksi. YIlvestä vastassa ollut GFT:n kevytversio sisälsi kuitenkin kolme maajoukkuetason pelaajaa, jotka pyörittivät lopulta selvän 6–1 (2–1) voiton ylöjärveläisistä.

Vielä syksyllä YIlves vei keskinäistä sarjapeliä kotikentällä, mutta nyt tahtipuikko oli kotijoukkueella. Valmentaja Vesa Parviainen olisi mielellään satsannut hyökkäyspainotteisempaan taktiikkaan, mutta joukkueen hyökkäystehosta oli nyt liian paljon pois.

YIlveksen hyökkäyksistä puuttui koko kentällisen mukaantulo tilanteen rakenteluun syöttöpelin takkuillessa. Avausjakson alkupuoliskon YIlves joutui pelaamaan todella tiiviin puolustusryhmityksen kautta kotijoukkueen liikkuessa terävästi hyökkäyksiin.

Maalilla Saara Viitasen huipputorjunnat pitivät tulostaululla pitkään kiikarilukemia. Kotijoukkueen supertähti Daniela Tjeder yritettiin vartioida erityisponnistuksin. Vasta ajassa 12.47 petti tarkkaavaisuus kohtalokkaasti ja pallo kaivettiin ensimmäisen kerran Viitasen vartioimasta maalista.

Tjeder rakenteli pian vapaan laukaisupaikan Siiri Perälälle, joka laukoi ajassa 13.34 tulisesti pallon maaliin ohi Viitasen. Kun YIlves malttoi pelata tilanteen huolellisesti, tulostakin syntyi. Emmi Rauhalan tarjoilusta Elisa Mattilan takanurkkaan laukoma kärkkäri kavensi ajassa 16.24 tilanteeksi 2–1. Maali valoi taas uskoa vierasjoukkueeseen.

Näissä lukemissa mentiin kuitenkin tauolle, sillä osumatarkkuus oli molemmilla joukkueilla suurpiirteistä jakson lopulla.

Toiselle jaksolle YIlves lähti vahvemmin kuin ottelun alkuun. Tasoitusmaaliin eivät taidot kuitenkaan riittäneet. Pallo menetettiin kotijoukkueelle liian helposti. YIlves ei saanut tehtyä helppoja ja varmoja syöttöjä. Niinpä ajassa 28.23 Perälä onnistui pallon riistossa ja Tjederin avustamana survoi pallon jälleen ohi Viitasen.

YIlves käynnisti ylivoimapelaamisen jo aikaisessa vaiheessa. Syöttöpeli takkuili kuitenkin GFT:n prässätessä liikkuvasti. Tasakentällisin pelattaessa oli Pirta Hiukan vuoro nauttia Tjederin tarjoilusta, kun hän läpijuoksunsa päätteeksi sai liruttaa pallon pitseihin ajassa 35.34.

YIlveksen tarkkaavaisuus herpaantui tässä vaiheessa lopullisesti ja hyvin peliä lukeneet Tjeder ja Perälä iskivät vielä toisilleen syötellen lisämaalit ajassa 36.29 ja 38.47.

Ajatuksia herättää, että rauhallisesti helppoja syöttöjä jaellut Tjeder kykeni ottelussa keräämään hänelle ei niin yllättävät kuusi tehopistettä.

YIlveksellä on tulevana sunnuntaina toinen vierasottelu. Siinä vastaan asettuu karsijan paikalta pois pyrkivä nousijajoukkue, vantaalainen Team Vanpa.

ANTTI REPONEN

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.