Tuulensillan talli sai laatutallihyväksynnän

Ylöjärveläinen Tuulensillan talli on saanut Suomen ratsastajainliiton Laatutallihyväksynnän. Tuulensilta on Pirkanmaan neljäs ja Suomen 28. SRL:n Laatutalli.
SRL:n Laatutalliyrittäjien harvalukuiseen joukkoon pääsi Johanna Ihalainen ja hänen luotsaamansa ylöjärveläinen Tuulensillan talli. Kuvassa Ihalainen jalostusori Hrimfaxin kanssa.

Ratsastajainliiton Laatutallit ovat malliesimerkkejä hyvin toimivista yrityksistä. SRL:n mukaan Laatutalleissa tilat, ympäristö, talous ja hevosten hyvinvointi hoidetaan ammattimaisesti ja huolella. Laatutallien kriteeristön mukaan toimintaa kehitetään jatkuvasti ja niissä henkilökunta on pätevää sekä monipuolisesti kouluttautunutta.

Tuulensillan talli on toiminut vuodesta 2001. Aluksi se toimi Pirkkalassa ja vuodesta 2004 lähtien Ylöjärven Viljakkalassa. Yrityksessä tehtiin sukupolvenvaihdos, kun tallin nykyinen yrittäjä Johanna Ihalainen osti neljä vuotta sitten äitinsä Anita Tapanaisen perustaman yrityksen hevosliiketoiminnan ja jatkoi talliyrittäjänä omaan lukuunsa.

Ihalainen on ollut alusta lähtien mukana yrityksen toiminnassa ja kouluttautunut islanninhevosratsastuksen kansainväliseksi FEIF-ohjaajaksi ja urheilutuomariksi. Hän on myös SRL:n hyväksymä hevosharrasteohjaaja ja suorittanut hevostalouden tutkinnon.

Yrittäjä Johanna Ihalainen iloitsee Laatutallistatuksesta ja kertoo, että ajatus Laatutallista syntyi SRL:n tallineuvojan tarkastuskäynnin jälkeen. Tallin normaali dokumentointi ja toimintatapa vastasivat jo nykyisellään SRL:n Laatutallikriteereitä. SRL:n Seura- ja tallipalvelujen johtoryhmä päätti ehdottaa SRL:n hallitukselle Tuulensillan Tallia Laatutalliksi. Se hyväksyttiin Ratsastajainliiton hallituksen marraskuun kokouksessa.

– Koen, että tallin vahvuus lähtee arkisesta perustyöstämme. Siitä, että kaikki toiminnot ovat huolella suunniteltuja, hevoset hyvin hoidettuja ja henkilökunta pätevää, Ihalainen toteaa.

Tuulensilta on islanninhevosiin keskittynyt ratsastustalli, joka tarjoaa askellajitunteja, maastoratsastusta, leirejä, kursseja ja virkistyspäiviä yritysryhmille. Tuulensillassa on myös omaa kasvatusta ja ykköspalkinnon jalostusori Hrimfaxi från Flottatjärn.

Tuulensilta on Suomen kymmenistä islanninhevostalleista toinen Laatutalli. Kirkkonummella sijaitseva Ankis Stall sai Laatutallitunnustuksen viisi vuosi sitten.

– Olen kiitollinen ja ylpeä Tuulensillan tiimistä, niin kaksi- kuin nelijalkaisistakin, Johanna Ihalainen sanoo.

– On hienoa, että saimme tämän tunnustuksen liitolta, mutta parasta on se, että pystymme joka päivä tarjoamaan asiakkaillemme palveluja, jotka tuottavat heille virkistystä ja hyvää mieltä elämään. Tyytyväiset asiakkaat ovat suuri voimavaramme, jotka kantavat hevosyrittämisen vaikeinakin päivinä.