Vauvan päivä koskettaa meitä kaikkia

Suomalaiset viettävät tämän viikon perjantaina toista kertaa valtakunnallista Vauvan päivää. Kansallisen juhlapäivän takana on Vauva Suomi ry. Yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Merja-Maaria Turunen korostaa, että teemapäivällä on tärkeä rooli pohdittaessa hyvinvoinnin takaamista tuleville sukupolville.

Pirkanmaan Lehtitalo on ollut mukana alusta lähtien valtakunnallisen Vauvan päivän vietossa.
Viime vuonna, jolloin Vauvan päivä järjestettiin ensimmäisen kerran, Pirkanmaan Lehtitalon neljä paikallislehteä julkaisivat teemasivuston juhlapäivän kunniaksi.
Myös tänä vuonna Akaan Seutu, Lempäälän-Vesilahden Sanomat, Sydän-Hämeen Lehti ja Ylöjärven Uutiset toimittavat teemasivut Vauvan päivän esille nostamiseksi.
Merja-Maaria Turunen kutsuu kaikkia kansalaisia osallistumaan Vauvan päivän viettoon perjantaina 28. syyskuuta.
– Vauvan päivää juhlistetaan niin valtakunnallisesti kuin paikallisestikin. Juhlapäivää voi viettää niin kodeissa, kunnissa, kirjastoissa, kaupoissa, työpaikoilla kuin seurakunnissa, neuvoloissa ja leikkipuistoissa, puheenjohtaja suosittelee.
– Yritykset, sosiaalinen media ja perinteiset tiedotusvälineet, tervetuloa nauttimaan vauvojen lumosta ja osallistumaan Vauvan päivään, hän jatkaa.
Turusen mukaan jo tervehdys vastaan tulevalle vauvaperheelle on hyvä tapa osallistua kansalliseen juhlapäivään.
Tällä kertaa Vauvan päivää suojelee eduskunnan puhemies Paula Risikko, joka on antanut erikoishaastattelun aiheen tiimoilta Pirkanmaan Lehtitalolle.
Vauva Suomi pitää eduskunnan auditoriossa puolueiden edustajan kanssa seminaarin, jossa käsitellään kuntien ja seurakuntien mahdollisuuksia vauvan huomioon ottamiseen sekä vauvan ja työelämän tarpeiden yhteensovittamiseen.
Vauva Suomi on vauvojen etujärjestö, pro vauva -liike.