Kurun markkinat – Väkeä riitti pöytien molemmilla puolilla

Yli sata myyjää ja valtava määrä markkinakansaa täytti Kurun keskustan lauantaina.

Markkinatapahtuma oli jälleen kerran menestys. Moni paikalla käynyt päivitteli valtavaa väkimäärää. Yleisön joukossa puhuttiin jopa ennätysmäärästä markkinavieraita.

Myös sää suosi markkinoita. Lauantaina ei ollut tukahduttavan kuuma vaan varsin sopiva markkinailma. Ainoastaan markkinoiden viimeisen tunnin aikana taivaalta ripotteli hieman vettä, mutta se ainoastaan piristi etenkin koko päivän huhkineita myyjiä.

Varmasti jokainen Kuruun lauantaina kojunsa pysyttänyt myyjä sai myhäillä päivän päätteeksi hyvän kassavirran ansiosta. Markkinakansa oli selvästi laittanut aamulla ostohousut jalkaan ja tuotteet kävivät kaupaksi.

Myyjien lisäksi paikalle olivat tulleet omilla teltoillaan poliittisen puoluekartan kaikkien värien edustajat. Myös paikalliset päättäjät vaikuttivat erityisen tyytyväisiltä päästyään keskustelemaan markkinaväen kanssa.

Markkinalavalla nähtiin myös kansanedustajia, kun kokoomuksen Sofia Vikman ja vihreiden Olli-Poika Parviainen kävivät markkinaisäntä Juhani Viidan tentissä.

Iltapäiväyhdeltä osa yleisöstä suuntasi Kurun Seuratalolle, jossa Jussi Anteron yhtye tarjosi tahdit markkinatansseille.

Myös Ylöjärven Uutiset oli mukana markkinoilla omalla pisteellään. Paikallislehden väki oli äärimmäisen tyytyväinen päivän antiin.

– Markkinapäivä oli menestys. Viime keskiviikon lehdet vietiin käsistä ensimmäisen parin tunnin aikana. Lisäksi jaoimme lapsille lähes parisataa ilmapalloa. Aikuiset saivat puolestaan mukaansa muun muassa markkinakassin sekä lehtitarjouksia ja lukijamatkaesitteitä, Pirkanmaan Lehtitalon tapahtumakoordinaattori Hanna-Mari Kujala kertoo.

Jussi Anteron yhtye sai jalat vipattamaan markkinatansseissa Kurun seuratalolla.
Kansanedustajat Sofia Vikman (kok.) ja Olli-Poika Parviainen (vihr.) poikkesivat markkinalavalla haastateltavina.
Veli-Mikko Leinonen kiersi markkinoilla ja myi Poikeluksessa tuottamaansa hunajaa.
Petäjävedeltä kotoisin olevan leluverstaan tuotteet herättivät mielenkiintoa.
Monet myyntipisteet palvelivat nälkiintynyttä markkinakansaa perinteisellä markkinasapuskalla.
Muurinpohjaletut ovat takuuvarma myyntihitti kesämarkkinoilla.
Herneet ja mansikat ovat markkinoiden perinteisimpiä tuotteita.
Markku Jäniskankaan korit kiinnostivat markkinaväkeä.
Ylöjärven Uutistenkin pisteellä kävi melkoinen kuhina. Pirkanmaan Lehtitalon tapahtumakoordinaattori Hanna-Mari Kujala (oik.) ja Ylöjärven Uutisten asiakkuuspäällikkö Satu Rajamäki tapasivat hurjan määrän paikallislehdestä kiinnostuneita ihmisiä.
Savonlinnalaiset tuoreet muikut menivät kaupaksi koko päivän.
Sekä suolaisia että makeita leivonnaisia oli myynnissä monella pisteellä.
Särkilammen marjatilan antimet olivat näyttävästi esillä.