Mestari Pihlajikko valmistautuu uuteen kauteen

Kartingin Iame X30 senior -luokan mestaruuden Suomessa viime vuonna voittanut ylöjärveläinen Henri Pihlajikko valmistautuu uuteen kauteen kovin odotuksin. Hän lähtee puolustamaan mestaruutta tutulla Fullerton-merkillä, uudella vuoden 2018 TF3-mallin autolla.
Henri Pihlajikko testasi uutta TF3-autoa Lahdessa (Kuva: Mikko Laine Photography)

– Kävimme toukokuun alussa testaamassa tiimin kanssa Lahdessa uutta kalustoa. Auto tuntui hyvälle, joskin se on herkempi ajaa kuin viime vuoden malli. Vauhdillisesti harjoitusten kierrosajat olivat kolmen parhaan joukossa. Vaikea sanoa vielä mikä todellisuus on. Kuten formula ykkösissäkin, ei aina tiedä millä painoilla ja rengastuksella kanssakilpailijat ajavat. Tasaista näyttää kympin kärjessä olevan, Pihlajikko kommentoi.

Iame X30-kausi avataan Kouvolassa ensi viikonloppuna uudistetulla konseptilla. Pihlajikon mukaan uusi kilpailuformaatti ei muuta juurikaan hänen strategiaansa.

– Isompia muutoksia ei ole henkilökohtaisesi odotettavissa. Eniten uusi konseptio vaikuttaa ajettaviin kierrosmääriin. Sarjaan on nyt ilmoittautunut yhteensä noin 250 kuljettajaa ja se luo haasteita viedä kilpailuviikonloppu läpi sallitussa aikahaarukassa. Toisaalta kilpailijoiden suuri määrä nostaa sarjan tasoa positiivisesti, Pihlajikko miettii.