Kirppiskauppoja livemusiikin tahdissa

Ylöjärveläinen Mona Vesterbacka oli yksi monesta iloisesta kirpputorikauppiaasta ensimmäistä kertaa järjestetyllä Takaronkkikirppiksellä. Viime lauantaina ylöjärveläiset sai liikkeelle myös MLL:n järjestämä lasten vappukarnevaali.
Kirppistapahtuman alussa kaikki myyntipisteet olivat vielä täynnä tavaraa.

– Äiti sanoi, että täällä on kirppis ja tulin auttamaan äitiä, Mona Vesterbacka kertoi myyntipisteellään.

Hän kaupitteli kirppiskansalle muun muassa kenkiä, leluja, pelejä ja kirjoja.

– Kaikki legot ovat menneet kaupaksi, samoin barbit. Olen myynyt myös esimerkiksi pehmoleluja, Vesterbacka selvitti.

Ylöjärven kaupungin, Ylöjärven Keilahalli ja Pienoisgolfin sekä Ylöjärven Uutisten järjestämä Takaronkkikirppis houkutteli paikalle lähes 30 takakonttimyyjää. Lisäksi reilut kymmenen myyjää asetteli tuotteensa esille uimahallin aulaan.

Kauppapäivä alkoi vilkkaana, mutta ennen puoltapäivää ripotellut sade hiljensi myyntikojut. Aurinko kuitenkin palasi tapahtumaväen iloksi ja kauppa alkoi käydä uudelleen.

Minttu Halttula näppäili kitarastaan meneviä biisejä, jotka tarttuivat myös yleisöön.

Takaronkkikirppiksellä oli lämmin tunnelma, jota nostattivat myös taitavat esiintyjät. Tapahtumaväen saivat jammailemaan 15-vuotias laulaja-kitaristi Minttu Halttula sekä rajoja rikkovaa groovea väläytellyt Niina Annika & Aurinkoiset -bändi.

Mukavan lauantain kruunasi Pienoisgolfin ravintolan antimet. Lihaisa hernekeitto, grillimakkarat ja muurinpohjaletut löysivät syöjänsä.

MLL liikutti lapsia

Takaronkkikirppiksestä aiotaan tehdä vuosittainen tapahtuma ja paras aika sille lienee jatkossakin vappua edeltävä lauantai.

Kirppiksen kanssa samaan aikaan järjestettiin Mannerheimin lastensuojeluliiton Ylöjärven yhdistyksen vappukarnevaali, joka houkutteli hurjan määrän lapsiperheitä urheilutalon palloiluhallissa.

Lapsia viihdyttivät muun muassa prinsessa Tähkäpää, SuperSam, Ninjakilppari ja Peppi Pitkätossu.

Erittäin suosittuja olivat tietysti temppu- ja parkour-rata sekä pomppulinna. Myös kasvomaalaukseen ja letitykseen oli jatkuvasti menijöitä.

Mona Vesterbacka oli tyytyväinen siihen, miten kauppa peräkärrystä käsin sujui.
SuperSam sai lapset innostumaan ”popkornikoneesta”