Kunnallispoliitikko Riitta Virtanen on poissa

Runsaat 30 vuotta Ylöjärven kunnalliselämässä vahvasti ja aktiivisesti vaikuttanut Riitta Virtanen on kuollut. Suru-uutinen monen touhun naisen äkillisestä poismenosta hiljensi kaupunkiyhteisön tänään keskiviikkona.

 

Riitta Virtanen
Ylöjärven kunnalliselämään runsaan 33 vuoden ajan aktiivisesti osallistunut Riitta Virtanen menehtyi yllättäen sairauskohtaukseen tämän viikon maanantaina. Hän oli edelleen kaupunginhallituksen ja kaupunginvaltuuston jäsen.

Ylöjärven kaupunginhallituksen ja kaupunginvaltuuston pitkäaikainen demarijäsen Riitta Virtanen on poissa. Hän menehtyi tämän viikon maanantaina yllättävään sairauskohtaukseen. Virtanen syntyi 12. joulukuuta vuonna 1948 Mouhijärvellä.

Riitta Virtanen korosti koko poliittisen toimintansa ajan kaikessa tekemisessään puolueensa perusarvoja. Hän oli vankkumaton sosiaalidemokratian puolustaja. Päättäjän mielestä vapaus, tasa-arvo ja solidaarisuus tarvitsivat jokaisella vuosikymmenellä puolustajansa.

Virtanen puhui taukoamatta perheen ja kodin puolesta. Hänelle rakkaita ihmisiä olivat aina oma tytär ja hänen kaksi poikaansa. Virtasen sydän sykki Ylöjärvelle. Pitkäaikainen asuinpaikkakunta oli hänelle kaikki kaikessa. Hänen lempiharrastuksiinsa kuului puutarhanhoito ja mökkeily.

Ammatissaan sairaanhoitajana Riitta Virtanen omistautui sataprosenttisesti asiakkaidensa ja potilaidensa auttamiseen ja tukemiseen. Hän koki olevansa toive- ja kutsumusammatissaan.

Virtanen aloitti työuransa vuonna 1970 osastoapulaisena, hoitoapulaisena ja apuhoitajana Ylisen keskuslaitoksessa. Hän työskenteli myös Tampereen keskussairaalassa ja Ylöjärven-Kurun kansanterveystyön kuntainliiton palveluksessa. Ylöjärven kaupungin terveyskeskuksessa Virtanen toimi aina vuodesta 1997 vuoteen 2010, jolloin hän jäi eläkkeelle.

Riitta Virtanen teki poikkeuksellisen pitkän ja monipuolisen uran kunnallispäättäjänä. Demarivaikuttajan meriittilista on erittäin pitkä. Hänestä tuli ensimmäisen kerran kunnallisvaltuutettu vuonna 1985. Hän kuului nykyiseenkin kaupunginvaltuustoon. Virtanen oli monissa vaaleissa puolueensa äänikuningatar.

Virtasesta tuli ensimmäisen kerran kunnanhallituksen jäsen vuonna 1997. Hän oli yhtäjaksoisesti kaupunginhallituksen jäsen kuolemaansa saakka.

Sosiaali- ja terveyspalvelut olivat Riitta Virtasen suuren mielenkiinnon kohteena. Hän oli muun muassa Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymän valtuuston jäsen vuosina 2009-2012.

Riitta Virtanen seurasi monipuolisesti koko yhteiskuntaa. Hän oli näköalapaikalla muun muassa kaupan elämään Tradekan edustajistossa, hallintoneuvostossa ja säätiön valtuuskunnassa.

Virtanen oli ehdokkaana vuoden 1999 eduskuntavaaleissa, joissa hän keräsi peräti 1904 äänen potin.