YIlveksen B-pojille pettymys SM-turnauksessa

Suomen kahdeksan parhaan B-poikajoukkueen futsalturnaus päättyi Ylöjärven Ilveksen osalta karvaaseen pettymykseen Seinäjoella.

YIlveksen B-pojat lähtivät SM-loppukilpailuihin mitalinkiilto silmissään, mutta matka mitaleille pysähtyi käytännössä jo ensimmäiseen alkulohkon peliin Lapuan Ponnistusta vastaan.
YIlveksen Nemo Asumalahden tekemä avausmaali jäi lopulta laihaksi lohduksi pelin päättyessä lopulta 1–2-tappioon.
Tappion jälkeen ylöjärveläiset eivät kuitenkaan antaneet periksi ja seuraava ottelu FC Honkaa vastaan oli mielenkiintoinen alusta loppuun. Viimeisillä minuuteilla YIlves nousi 0–1-tappioasemasta tasapeliin ylivoimapelissä maalivahtina toimineen Arttu Haatajan osumalla.
YIlveksen kolmas ja viimeinen alkulohkovastustaja Lauttakylän Luja oli tuttu ryhmä SM-aluekarsinnoista.
Peli alkoi ylöjärveläisten kannalta positiivisesti, kun Leevi Päivinen vei YIlveksen johtoon. Tämän jälkeen Arttu Asikainen lisäsi johtoa ja ottelun puolivälissä Vili Somppi ja Arttu Haataja tekivät maalit mieheen viiden sekunnin sisällä.
LLuja kiri 4–0-tappioaseman tilanteeseen 4–3 ja haki lopussa vielä vimmatusti tasoitusosumaa. Ylöjärveläisten rautainen puolustus kesti kuitenkin lopun rynnistyksen.
YIlveksellä oli vielä mahdollisuus päästä välieriin, kun alkulohkon viimeisessä kamppailussa Lapuan Ponnistus ja FC Honka ottivat yhteen. Peli päättyi kuitenkin YIlveksen kannalta epämieluiseen tulokseen, jonka vuoksi YIlves jäi taistelemaan sijoista 5–8.
Ensimmäisessä sijoitusottelussa YIlvestä vastaan asettui Haukiputaan Pallo. Peli lähti valumaan huonoon suuntaa HauPan tehdessä ensimmäisen maalin nopean vastahyökkäyksen päätteeksi. Ylöjärveläisten iloksi peli kuitenkin tasoittui Arttu Haatajan osumalla hetkeä myöhemmin.
Ylämäki alkoi käydä todella jyrkäksi vastustajan tekemän toisen maalin jälkeen, kun HauPa pääsi pyörittämään ylivoimaa Leevi Päivisen lentäessä ulos kentältä toisen varoituksen jälkeen. Alivoimalla päästetyn maalin johdosta Ylöjärveläisten toivon kipinä oli sammumassa. Lopulta Ylöjärveläisten hyvästä taistelusta huolimatta peli päättyi 1–4-häviöön. Tappion myötä YIlves joutui jumbofinaaliin FC Raumaa vastaan.
Raumalaiset menivät pelin puolivälissä peliä johtoon ja kasvattivat vielä ottelun lopussa etumatkansa kahteen maaliin. YIlves kavensi Vili Sompin osumalla, jonka jälkeen YIlves haki tasoitusta viidennellä kenttäpelaajalla. Ylöjärveläiset joutuivat kuitenkin lähtemään pettyneinä kotiin maalin tappio niskassaan.

TEEMU RANTANEN, LEEVI PÄIVINEN, ARTTU HAATAJA