Alangon ja Viitasaaren kaulaan SM-pronssit

Ylöjärven Ryhdin Jonna Alanko ja Vuokko Viitasaari saavuttivat komeasti mitalit klassisen voimanoston SM-kotikisoissa Ylöjärvellä.
Vuokko Viitasaari (vas.) ja Jonna Alanko saivat hymyillä kotikisojen jälkeen.

Viikonloppuna ulkona paistoi kaunis keväinen aurinko, mutta voimailuväki kokoontui kolmeksi päiväksi Ylöjärven urheilutalon uumeniin.

Kilpailuun oli ilmoittautunut 139 nostajaa, mutta poisjääntien vuoksi osallistujia oli lopulta 124. Naisnostajia osallistui ennätysmäärä. Tämä huomioitiin valtakunnallisessa mediassa ja voimanosto näkyi pitkästä aikaa myös Ylen Urheiluruudussa.

Perjantaina kamppailtiin naisten ja miesten alemmissa painoluokissa. Ylöjärveläisnaisia oli lavalla peräti viisi ja tuloksena oli kaksi pronssimitalia.

Jonna Alanko, sarjassa -57 kiloa, piti yleisöä ja kanssakilpailijoitaan jännityksessä viimeisen lajin, maastanoston, viimeiseen suoritukseen asti. Hän veti ylös uudet ennätysrautansa 157,5 kiloa, mikä sinetöi Alangon ensimmäisen SM-mitalin. Alangon yhteistulos oli 350,0 kiloa.

Yhden kymmenistä SM-mitaleistaan puolestaan nappasi Vuokko Viitasaari. Hän pokkasi pronssia sarjassa -52 kiloa yhteistuloksella 315,0 kiloa. Viitasaari lähti kisaamaan kannustusmielessä, mutta nuoremmat joutuivat toteamaan, että kokemus on valttia tässä lajissa.

Anne Vuorikoski osallistui sarjaan -57 kiloa ja teki uudet ennätyksensä penkkipunnerruksessa (57,5 kiloa) ja yhteistuloksessa (292,5 kiloa). Kotikisat olivat pieni pettymys Tanja Petmanille ja Minna Ristolaiselle, jotka molemmat kamppailivat -63 kilon sarjassa. Molemmat ovat kovassa tuloskunnossa, mutta se ei jalostunut tällä kertaa toivotulle tasolle. Petman sijoittui kuudenneksi tuloksella 342,5 kiloa ja Ristolainen yhdeksänneksi tuloksella 325,0 kiloa.

Teemu Hällfors kilpaili lauantaina sarjassa -83 kiloa. Hän sijoittui neljänneksi ja nosti penkkipunnerruksessa ennätysrautansa 185,0 kiloa. Yhteistuloksellaan 672,5 kiloa hän jäi 15 kiloa pronssista.

Viimeisenä kilpailupäivänä kisalavalla nähtiin kolme Ryhdin miesnostajaa. Sakari Lammassaari sijoittui upeasti kuudenneksi sarjassa -105 kiloa yhteistuloksella 705,0 kiloa. Henri Rauniolahti ja Juha Vuorikoski ottivat mittaa toisistaan ja kilpakumppaneistaan sarjassa -120 kiloa. Rauniolahti oli kaksikosta vahvempi ja oli yhteistuloksellaan 672,5 kiloa seitsemäs. Vuorikoski sijoittui yhdeksänneksi tuloksella 625,0 kiloa.

Ylöjärven Ryhti järjesti vuosituhannen parhaat voimanostokekkerit Suomessa. Kisajärjestelyt saivatkin pelkkää suitsutusta sekä kilpailijoilta, yleisöltä että Suomen Voimanostoliitolta.