Ilkka Tuomisto taisteli olympiapronssia

Ilkka Tuomisto oli upeasti mitalivauhdissa. (Arkistokuva: Paralympiakomitea)

Hiihtäjä Ilkka Tuomisto saavutti upeasti pronssia Etelä-Korean paralympialaisissa 1,5 kilometrin pystyhiihdossa.

Ylöjärven Urheilijoita edustava Tuomisto oli kisan kärjessä vielä loppusuoran alussa. Ylöjärveläisen taistelu riitti lopulta kolmanteen sijaan. Hän taisteli viimeisestä mitalista maaliviivalle saakka Kanadan Mark Aredzinin kanssa. Lopulta pronssimitali jaettiin. Kultaa kisassa nappasi Kazakstanin Aleksandr Koljadin ja hopealle ylsi  Japanin Joshihiro Nitta.

34-vuotias Tuomisto kisaa paralympialaisissa nyt neljättä ja viimeistä kertaa. Tuomisto on aiemmin urallaan saavuttanut kaksi paralympiamitalia.

 – Oli kaikin puolin hyvä päivä tänään. Pystyin säästelemään karsinnassa ja semifinaalissa. Oli vahva olo, mutta ei se ihan riittänyt. Tulin loppusuoralle ensimmäisenä, mutta lopulta tuli jaettu kolmas sija. Mitali on aina hieno saavutus ja se on se, mitä täältä lähdettiin hakemaan, Tuomisto kertoi Yle Urheilulle.

Tuomisto sanoi lisäksi päättäväisenä lähtevänsä hakemaan kultaa kymmenen kilometrin matkalta.