Mastosvuorella selkeni politiikan eräs jakolinjakin

Ylöjärven Uutisten (7.2.2018) sivuilta tarttui silmiini kaksi erilaista tekstiä, jotka kumpikin käsittelivät kaupunginvaltuuston 5. helmikuuta päätöstä perustaa Mastosvuoren maastoon luonnonsuojelualue.
Tässä valtuuston kokouksessa keskustan valtuutettu Riitta Koskinen esitti, että tulevalla luonnonsuojelualueella saisi metsästää. Alkuperäisen luonnonsuojelualueen puolesta äänesti 33 edustajaa ja keskustan Koskisen esityksen puolesta 18 valtuutettua eli metsästys tällä luonnonsuojelualueella on kielletty.
Äänestyksen poliittisen jakolinjan sijoittaisin Ylöjärven asukkaiden yhteisen hyvän ja sille vastakkaisten etujen välille. Näiden vastakkaisten etujen esittelyyn voi tutustua Ylöjärven Uutisten samassa numerossa olevaan perussuomalaisten valtuutetun Henrik Pajusen mielipidekirjoitukseen.
Perussuomalaisten, keskustan ja kristillisten valtuustoryhmien lisäksi yksi valtuutettu sekä SDP:stä että kokoomuksesta asettuivat näkemykseni mukaan Ylöjärven asujaimiston yhteistä hyvää vastaan.
Maanomistukseen liittyvä metsästysoikeus ja metsästys ovat ikäänkuin verissä keskustassa (ent. Maalaisliitto). Perussuomalaisten ja kristillisten edustajien esiintymisen näkisin tässä yhteydessä oikeistoradikalismin tuotteena.

Juhani Valkama
Siivikkala

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?
Monet artikkeleistamme ovat vain rekisteröityneille lukijoille. Luo tunnukset, niin pääset lukemaan enemmän. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>