Tapahtumatuotot paikallisille vähävaraisille perheille

Kauppakeskus Elossa järjestetään ensi lauantaina Hurmaava Helmi -hyväntekeväisyystapahtuma, jonka tuotot ohjataan ylöjärveläisten vähävaraisten perheiden hyväksi. Tapahtuma on tarkoitettu koko perheelle, ja ohjelmassa on niin erilaisia esityksiä kuin esimerkiksi potrettivalokuvausta ja pieniä hemmotteluhoitoja.
Yhdistyksen jäsenet Cristina Oksanen (vas.) Eija Annala-Schmitz, Marjaana Petra-Rasku järjestävät hyväntekeväisyystapahtumaa nyt kolmatta kertaa.

Lions Club Ylöjärvi Helmi järjestää Hurmaava Helmi tapahtuman nyt kolmatta kertaa Kauppakeskus Elossa. Yhdistyksen jäsenet Eija Annala-Schmitz, Marjaana Petra-Rasku ja Cristina Oksanen kertovat, että tapahtumasta saadut tuotot ohjataan jälleen tänä vuonna paikallisille perheille, jotka ovat avun tarpeessa.

Hyväntekeväisyystapahtuma on itsessään ilmainen, mutta lahjoitettavat tuotot kerätään tapahtumassa järjestettävien palveluiden ja arpamyynnin kautta.

Palveluihin kuuluu esimerkiksi tapahtuman aikana kauppakeskuksen liiketilassa pyörivä lapsiparkki yli kolmevuotiaille.

–  Siellä perheen pienimmät pääsevät puuhailemaan yhdessä ohjaajien kanssa esimerkiksi askarrellen ja leikkien muutamien eurojen korvausta vastaan, Hurmaava Helmi -tapahtumaa järjestävät naiset kertovat.

Myös valokuvausta ja hemmottelua

Kauppakeskuksen aulan läheiset liiketilat muuttuvat hyväntekeväisyystapahtuman aikana myös valokuvausstudioksi ja hemmottelutilaksi.

Potrettivalokuvaamisesta vastaa valokuvaaja Markku Rintala ja hemmotteluhoidoista hyvinvointiyrittäjä Kirsi Hämäläinen. Saunatuotteita esittelee Helmika Oy ja Herbalifen jäsenet mittaavat rasvaprosentteja ja tekevät kehonkoostumusmittauksia.

Hyväntekeväisyysteeman mukaisesti yrittäjät lahjoittavat palveluistaan veloitettavat summat yhteiseen hyvään. Tuottoja ohjataan vähävaraisille esimerkiksi lahjakorttien muodossa yhteistyössä sosiaalitoimen kanssa.

– Lionsklubin mottohan on ”monta tapaa tehdä hyvää”, mikä toteutuu tässä tapahtumassa. Rohkaisemme ylöjärveläisiä tulemaan paikalle, sillä jo pienillä rahasummilla pystyy vaikuttamaan jonkun vähävaraisen arkeen, järjestäjät sanovat.

Konkreettisia asioita rahan sijaan

Hyväntekeväisyyskeräykseen voi osallistua tapahtuman aikana myös K-citymarketissa.

Lionsklubin Auta lasta – auta perhettä -keräyksen avulla kaupan asiakkaat voivat ostaa kaupasta ylimääräisiä tuotteita, jotka luovutetaan lionsklubin keräyspisteeseen.

– Asiakkaat saavat listan, jonka perusteella he voivat valita tuotteita ostoskoriinsa. Lahjoitettavien tavaroiden joukkoon kuuluvat esimerkiksi hygieniatuotteet ja vaatteet, Lions Club Ylöjärvi Helmen presidentti eli puheenjohtaja Eija Annala-Schmitz kertoo.

Keräyspäivän jälkeen Ylöjärven seurakunnan diakoniatyö jakaa tuotteet eteenpäin niitä tarvitseville.

Annala-Schmitz huomauttaa, että usein konkreettisten asioiden lahjoittaminen saa ihmiset paremmin liikkeelle kuin pelkän rahan luovuttaminen hyväntekeväisyyteen.

Mukana esiintyjiä ja muotia

Tapahtuman aikana esiintymislavalla yleisöä viihdyttävät eri artistit ja tanssijat. Lavalle kapuavat niin tangolaulaja Pasi Kivimäki, popartisti Idé kuin Ylöjärven oma Aaronkin Elvis Show’llaan.

Ohjelmassa on myös tanssiesityksiä ja pienimuotoista tanssin opetusta Dame Clave -tanssikoulun johdolla.

Lavalla nähdään lisäksi muotinäytös, joka järjestetään yhteistyössä Kauppakeskus Elon liikkeiden kanssa.

Comments are closed.