Nuket pohtivat viisaita

Nukketeatteri Pikku Kulkurin Satusafari-esitys näyttää, että oma napa ei ole tärkein.

Tarinoita avunannosta ja lämpimästä elämänviisaudesta tämä aika todella kaipaa. Yksi sellainen on nukketeatteri Pikku Kulkurin esitys Satusafari.

Lapsille sopiva tarina vie sinne, missä maa on punainen kuin ketun turkki: Afrikkaan ja savannin eläinsankareiden maailmaan. Tarina kertoo, että välillä pienikin voi olla suuri.

Nuket, muu visualisointi ja ohjaus ovat Rainer Kauniston käsialaa. Tarinaa kuljettavat muun muassa helmikana, kirahvi, virtahepo ja norsu. Näyttelijänä ja nukettajana on Ilpo Mikkonen.

Ilpo Mikkonen hoksasi nukketeatterin monipuolisuuden ja viehätyksen aiemmassa työssään lastentarhanopettajana. Nukketeatteri pystyi tiivistämään olennaisen tunteista ja tilanteista. Nuket saivat lapset keskittymään. Päiväkodissa Mikkonen käytti nukkeja työvälineenä luovasti. Kun lapsilla oli riitoja, sorminuket saapuivat paikalle sovittelemaan riitapukarien tilannetta.

– Hiljaisen lapsen sai sorminuken avulla avautumaan ja keskustelemaan tuntemuksistaan. Superpallona pomppiva tyyppi taas rauhoittui, Ilpo Mikkonen on kertonut.

Lopulta päiväkoti jäi ja nukketeatteri vei Ilpo Mikkosen mennessään. Hän kävi alan koulutuksen ja työskenteli arvostetussa nukketeatteri Sammossa. Nyt hän luotsaa ammattinukketeatteri Pikku Kulkuria. Mikkonen nukkeineen on esiintynyt myös muun muassa television Tohelon ja Torvelon joulukalenterissa.

Comments are closed.