Viimeinen hetki herättää vaalikamppailu eloon

Presidentinvaali lähestyy. Itse asiassa ensimmäisen kierroksen viralliseen vaalipäivään on aikaa vain kaksi ja puoli viikkoa. Ja mitä on tapahtunut vaalikampanjoinnissa? Toistaiseksi ei yhtään mitään!
Istuvan presidentin ylivoima gallupeissa on niin musertava, että se on imenyt muista ehdokkaista mehut jo ennen kuin kisa on kunnolla edes alkanut.
Edes vanha kunnon Paavo Väyrynen ei ole saanut kiihdytettyä itseään vaalikiimaan. Toki kovasti Väyrynen maanantaina Ylen vaalitentissä yritti potkia kampanjaansa vauhtia, mutta yritykseksi se jäi. Ei taida Paavo uskoa itsekään mahdollisuuksiinsa ja se on jo merkkitapaus sinänsä. Kun edes valtakunnan suurimman itseluottamuksen omistava valtiomies ei jaksa enää syttyä, niin mitä meille jää jäljelle?
Ehkä meidän pitää kuitenkin vielä antaa mahdollisuus ehdokkaille, sillä jonkun on pian pakko tehdä jokin uusi tajunnan räjäyttävä avaus tai luvassa on todellakin historiamme tylsimmät vaalit.
Vaikea uskoa, että vaalikamppailu sai vielä merkittävästi lisäväriä demarien Tuula Haataisen, vasemmiston Merja Kyllösen, RKP:n Nils Torvaldsin tai edes keskustan konkarihahmo Matti Vanhasen taholta.
Myöskään Sauli Niinistön ykköshaastajaksi nostettu vihreiden Pekka Haavisto tuskin pystyy tekemään ihmeitä. Haavisto on kyvykäs ehdokas, mutta nykyisessä galluptilanteessa aivan liian leppoisa.
Katseet pitänee kääntää perussuomalaisiin ja Laura Huhtasaareen. Kovasti on odotettu, milloin Huhtasaari avaisi populistisen sanaisen arkkunsa ja alkaisi oikeasti kunnolla haastaa suosionsa aallonharjalla porskuttavaa Niinistöä. Eri asia on, riittävätkö Huhtasaarella ideat ja kyvyt. Nyt niitä kuitenkin tarvittaisiin enemmän kuin koskaan.
Joka tapauksessa ensi viikolla Ylöjärven Uutiset tekee Pirkanmaan Lehtitalon kanssa historiaa. Maakunnan Matti on haastatellut jokaisen presidenttiehdokkaan ensi viikon lehteemme ja muihin Pirkanmaan Lehtitalon paikallislehtiin.
Ehdokkaat ovat nähneet Pirkanmaan paikallislehtikentän niin arvokkaana, että jokainen ehdokas on vastannut Matin kysymyksiin itse, eikä avustajan välityksellä.
Ylöjärven Uutisissa kuuluu ensi viikolla myös paikallisten politiikan tekijöiden, äänestäjien ja vaalitoimitsijoiden ääni. Ennen kaikkea haluamme kertoa, mitä presidenttiehdokkaat ajattelevat paikallisesti tärkeistä asioista.

Comments are closed.