Kaurasella ennätysraudat penkkipunnerruksessa

Ylöjärven urheilutalolla järjestettiin Loppiaisena sekä klassisen voimanoston että varustevoimanoston kansalliset kilpailut.
Kuvassa isä Antero ja poika Anton Kauranen. Antero Kaurasen tulos oli 70-vuotiaiden sarjassa epävirallinen ME-tulos.

Lajit eroavat toisistaan siinä, että klassisessa voimanostossa ei ole sallittua käyttää tukea antavia varusteita kuten penkkipunnerruspaitaa, kyykkypukua ja polvisiteitä. Klassiset nostajat ja varustenostajat kilpailivat kisassa omina ryhminään.

Monet nostajat ovat keskittyneet klassiseen voimanostoon, joten oli ilahduttavaa, että varustenostokisaan oli lähtenyt mukaan viisi nostajaa. Varustenostajista parhaasta tuloksesta vastasi Teemu Hällfors alle 23-vuotiaiden alle 84-kiloistensa sarjassa yhteistuloksella 670 kiloa (jalkakyykky 245 kiloa, penkkipunnerrus 180 kiloa ja maastanosto 245 kiloa). Vappu Kopra oli ainoana naisena uskaltautunut kisaamaan varusteilla. Kopran tarkoitus oli antaa näyttö penkkikunnosta ja hän tekikin sarjassa alle 63-vuotiaiden naisten sarjassa kelpo penkkituloksen 67,5 kiloa.

Klassisessa voimanostossa oli mukana kymmenen nostajaa. Isä ja poika, Antero ja Anton Kauranen, ovat äskettäin siirtyneet Ryhdin voimanostojaoston jäseniksi ja tekivät kisassa erityisesti penkkipunnerruksen osalta upeat tulokset.
Vuonna 2003 syntyneen Anton Kaurasen tulos alle 18-vuotiaiden alle 53-kiloisten sarjassa oli 75 kiloa. Antero Kauranen taas teki epäviralliset Suomen ja maailmanennätykset penkkipunnerruksessa 70-vuotiaiden alle 74-kiloisten sarjassa. Tulos 130 kiloa antaa alkaneelle vuodelle hyvät enteet virallisiin ennätyksiin.

Klassisen voimanoston parhaasta yhteistuloksesta vastasi Turengin Sarastuksen Jukka-Pekka Rinkinen, joka kilpaili alle 105-kiloisten miesten sarjassa. Rinkisen yhteistulos 680 kiloa koostui sarjasta jalkakyykky 230 kiloa, penkkipunnerrus 180 kiloa ja maastanosto 270 kiloa.

Ryhdin edustajista suurimmat raudat tankoihin lastautti Juha Vuorikoski alle 120-kiloisten sarjassa. Vuorikosken jalkakyykkytulos oli 222,5 kiloa, penkkipunnerrus 150 kiloa ja maastanosto 255 kiloa. Yhteistulos 627,5 kiloa oli Vuorikoskelta hyvä alkusoitto Ylöjärvellä maaliskuussa järjestettäviin klassisen voimanoston SM-kisoihin.

Kuvassa isä Antero ja poika Anton Kauranen. Antero Kaurasen tulos oli 70-vuotiaiden sarjassa epävirallinen ME-tulos.

PÄIVI RISTOLAINEN

Comments are closed.