Miss Ylöjärvi haluaa oman kahvilan

Miss Ylöjärveksi kruunattu Anniina Pietilä viettää paljon aikaa keittiössä ja haaveilee omasta kahvilasta Ylöjärven keskustassa. Missiksi Pietilä päätyi puolivahingossa: kaverit ilmoittivat hänet salassa kisaan.
Miss Ylöjärvi, Anniina Pietilä, missikisat, 21.12.2017
Anniina Pietiästä oli hauskaa saada kisoista muistoksi tämä päässä oleva tiara. Hän sai voitostaan myös muun muassa ilmaiset mallikuvat.

Palataan vielä sunnuntaihin, kolmanteen päivään joulukuuta. Silloin Kauppakeskus Elossa järjestettiin Miss Ylöjärvi -kisat, ja kilpailija numero kuutta jännitti suorastaan ”järkyttävän paljon”.

Hankalinta Anniina Pietilästä, 19, oli pyöriä lavalla bikineissä tuomareiden edessä ja vastailla samalla kysymyksiin. Erityisen vaikeaksi sen teki se, ettei Pietilällä ollut mitään aiempaa missikisa- tai mallikokemusta.

– En ollut näyttäytynyt bikineissä missään julkisesti kolmeen vuoteen. Korkeintaan käynyt pikaisesti uimassa.

Anniina Pietilä ei ollut edes hinkunut lavalle, vaan joku hänen ystävistään oli ilmoittanut hänet kisaan mukaan.

– En edelleenkään tiedä kuka.

Korkokenkiä piti harjoitella

Anniina Pietilä sai tietää missikisoista vasta siinä vaiheessa, kun hänelle tuli sähköpostikutsu osallistua kiertueelle. Ensin hän ajatteli ettei mene. Päivän päästä hän mietti jo, ettei kehtaa perua, ja että kavereidenkin mieliksi kannattaisi mennä.

Myös korkokengissä kävely oli hieman haasteellista vielä kisojen alla.

Kävelyä piti harjoitella kotona ja löytää juuri sopivan tuntuiset kengät. 174-senttinen Pietilä ei yleensä käytä korkokenkiä. Mekkojenkin seuraksi hän laittaa yleensä tennarit tai ballerinat.

Nyt Pietilä on ainoastaan tyytyväinen siihen, että hän voitti itsensä – ja samalla koko kisan. Missikisat eivät ole koskaan olleet hänen haaveissaan, mutta aina välillä uuden asia kokeileminen saattaakin palkita positiivisesti.

Tällä hetkellä Pietilä jopa ajattelee, ettei Miss Suomi -kisoihinkaan hakeminen ole poissuljettu juttu. Sitä hänelle ovat ehdotelleet tutut asiakkaat työpaikalla Frestossa.

Ylöjärvestä tulee pysyvä koti

Miss Ylöjärvi, Anniina Pietilä, missikisat, 21.12.2017
Anniina Pietilä leikkasi kisojen jälkeen pitkät hiuksensa polkaksi ja värjäsi ne tummiksi, mikä on hänen alkuperäinen värinsä.

Anniina Pietilä muutti Ylöjärvelle tämän vuoden syyskuussa Pirkkalasta. Ensin hänen ja poikaystävän piti mennä asumaan Tampereelle Kalevaan, mutta kun Pietilä näki nykyisen asuntonsa ravintola Pepperin naapurissa, hän tiesi tulleensa kotiin.

Uudessa kotikaupungissa viehättää se, että Ylöjärvellä on samaan aikaan sekä rauhallista että keskustamaista, kun sekä luonto että palvelut ovat vieressä.

Pietilä pitää niin paljon Ylöjärvestä, ettei aio muuttaa pois, vaikka seuraava työpaikka odottaa häntä jo Tampereella. Hän ryhtyy piakkoin hotelli Tammerin tarjoilijaksi.

Tarjoilijalle kahvila?

Pietilä on valmistunut elintarvikkeiden valmistajaksi Tredusta, mutta työskentelee tarjoilijana ja viihtyy työssään. Varsinaisena haaveena hänellä on kuitenkin perustaa kahvila Ylöjärven keskusta-alueelle.

– Ylöjärvellä on hyvin vähän kahviloita. Tässä kotitalossanikin asuu paljon vanhuksia, mutta kahvilaa ei ole. Ravintoloita, pitsapaikkoja ja kauneushoitoloita Ylöjärvellä sen sijaan riittää.

Pietilä tietää jo aika tarkkaan, minkä näköinen ja tyyppinen kahvila olisi: Sisällä olisi karamellivärejä ja tarjolla ainakin makeita herkkuja.

– Tykkään tosi paljon leipoa.

Pietilä viettää suurimman osan vapaa-ajastaan keittiössä leipoen tai tehden esimerkiksi jäätelöä.

– Haluaisin kahvilan viimeistään parin vuoden päästä.

Suku on peräisin Kirkonkylältä

Miss Ylöjärvi -kisojen aikoihin Anniina Pietilä sai tietää myös lisää itsestään ja suvustaan, kun hänen mummunsa näytti, mistä Pietilän suku on kotoisin: Ylöjärven Kirkonkylältä.

Tämä oli lähes koko ikänsä Pirkkalassa asuneelle Pietilälle uutta tietoa. Pietilän suvun keltainen, noin satavuotias päärakennus seisoo edelleen lähellä kaupungintaloa.

– Suvullani on 1500-luvulta asti sukujuuret täällä Kirkonkylässä.

Kohta sukuun tulee uusi jäsen. Pietilä puhuu perheenlisäyksestä, vaikka kyseessä onkin karvainen vauva.

– Meille on tulossa koira Romaniasta, Paavo. Annamme kodin kuuden kuukauden ikäiselle pennulle.