YIlves ryösti pisteet kärkijoukkueelta

Ylöjärven urheilutalolla nähtiin lauantaina Naisten Futsal-Liigan kovin taistelu sarjapisteistä.
yilves, futsal
Sini Sutinen tykittää pallon voimalla kohti vaasalaisten maalia. (Kuvat: Esa Norvia)

Ylöjärven Ilveksen pari viikkoa sitten voittanut sarjan kärkijoukkue FC Sport oli kotijoukkueen lailla päättänyt ottaa pisteet tästä ottelusta. Kentällä nähtiin erittäin fyysinen ja kovatempoinen taisto.

Kotijoukkueen nousussa 4–3 (2–1) -voittoon oli ainekset huipputhrilleriin.
Ahdingosta voittoon nousi henkisesti kovempi joukkue. Lahjoja ei revanssiottelussa jaettu, vaan YIlves otti lopulta omansa.

Voiton varmistuttua vasta loppusummerin törähtäessä, poistui yläfemmoja heittelevä kotiyleisö Joulun viettoon polvet täristen piinaavan jännityksen lauettua.

Ensimmäinen jakso alkoi vierasjoukkueen korkean ja aggressiivisen prässin merkeissä. YIlves pystyi kuitenkin purkamaan paineen ja iskemään vaarallisesti FC Sportin vapaaseen selustaan. Vaarallisia tilanteita riitti molemmissa päissä kenttää.

Maalinteon aloitti ajassa 6.01 FC Sportin Pipsa Lahtinen, joka tuikkasi maalinedusruuhkasta pallon verkkoon. Vieraat saivat avausmaalista lisää puhtia, mutta seuraava osuma kirjattiin YIlveksen Rosa Sirénille. Hän harhautteli itselleen vetopaikan ja laukoi pallon tarkasti keskeltä ohi maalivahti Karoliina Muurimäen. Pelikello näytti aikaa 9.45.

Ottelu tasaantui ja kamppailu seuraavasta maalista ratkesi viisi minuuttia myöhemmin, kun pitkältä loukkaantumisjaksolta jälleen liigapeleihin kuntoutunut Veera Allonen laukoi kaukaa yllättävän maannuoliaisen takatolpan kautta maaliin.
YIlves piti johtoasemansa jakson loppuun asti, vaikka ote kääntyi vieraille.

Lopussa hurja taistelu

YIlveksen vaihtopenkkiläiset jännittivät ottelun loppuhetkiä tosissaan.

Toiselle jaksolle vieraat tulivat sisuuntuneena ja YIlves oli puolustusasemissa ensimmäiset kymmenen peliminuuttia. Tuona aikana vieraat tasoittivat ensin Pipsa Lahtisen ajassa 23.51 kaukaa takanurkkaan uponneella laukauksella. Hetkeä myöhemmin vaasalaiset siirtyivät johtoon Tiina Takala-Hakomäen lähes identtisellä laukauksella maalin toiseen nurkkaan.

YIlveksen polttoaine näytti ehtyvän ja paljon peliaikaa saanut ykköskenttä oli pakotettu ottamaan ylimmääräistä lepoaikaa. Penkiltä ammennettiin tuoreita jalkoja kentälle. Muun muassa Iina Haapanen pelasi kauden ensimmäisten peliminuuttinsa.

Vaikean kymmenminuuttisen jälkeen YIlves tuli taas mukaan peliin, kun Rosa Sirén tasoitti tilanteeksi 3–3. Sirén laukoi FC Sportin maalialueen rajalta vapaapotkun voimalla verkkoon 30.11.

Jakson loppupuoli oli YIlvekseltä tahdon ja uhrautuvan pelaamisen näytettä, kun vieraat tulittivat kaikista tilanteista kohti Iida Koskisen maalia.

Ktijoukkueen pelaajat tekivät arkailematta kipeitä vartalotorjuntoja ja pelaajat kirjaimellisesti kasvoivat peittämään vetoja.

YIlves purki prässiä kurinalaisesti ja pääsi harvakseltaan luomaan tilanteita hyökkäyspäässä. Vaaralliset vastaiskut saivat vieraat hermoilemaan ja keräämään virheitä.

YIlveksen sai keskialueen vapaapotkun ja heti perään kaksi kulmapotkutilannetta. Lopulta Sini Sutinen onnistui tälläämään pallon vierasmaalin kattoon pelikellon näyttäessä aikaa 36.15.

Pian johtomaalin jälkeen kotijoukkue joutui odotetusti pelaamaan ylivoimaa vastaan. Tähän YIlves oli valmistautunut hyvin, eikä vieraille annettu vapaita laukaisupaikkoja. Sekunnit kuluivat hitaasti, mutta pelätty viime hetken kylmä suihku pysyi tiukasti kiinni loppuun asti.

YIlves onnistui siis ryöstämään täyden pistepotin sarjan kärkijoukkueelta.

– Kyseessä oli meidän kauden tähän mennessä isoin peli. Sen tiedostivat kaikki. Täytyy olla äärimmäisen ylpeä siitä, miten nuoret pelaajat osasivat käsitellä tilanteen oikealla tavalla. Se lupaa hyvää jatkoa ajatellen, YIlveksen valmentaja Vesa Parviainen kommentoi.

Hän oli tyytyväinen myös siitä, että YIlves elvisi vaikeista jaksoista ja väänsi pisteet väkisin kotiin.

– Erityisen iloinen olen kulmapotkusta syntyneestä voittomaalistamme, jossa kokeneemmat pelaajamme reagoivat upeasti vastustajan tapaan puolustaa ja vaihtoivat sovittua kuviota ratkaisevan onnistuneesti. Tuollaista kentällä tapahtuvaa tilanteiden lukua ja johtajuutta on kaivattukin, Parviainen sanoi.

YIlves jatkaa pelaamista 13. tammikuuta vierasottelussa Jyväskylässä. Siellä vastassa on YIlveksen syyskaudella niukasti voittama Kampuksen Dynamo.