Sirén upotti FC Nokian, Espoosta YIlves sai vain kokemusta

YIlveksen lauantainen lataus tärkeässä vierasottelussa Nokialla kesti pakkovoiton paineet loppuun asti. Viimeisen peliminuutin hurja rynnistys upotti FC Nokian ja toi YIlvekselle täyden pistepotin ensimmäistä kertaa tällä kaudella.
futsal, yilves
YIlves kävi Espoossa opintoretkellä. Kokenut vastustaja oli tällä kertaa liian vahva. (Kuva: Karoliina Loutesalmi)

YIlveksen kateissa olleet hyökkäystehot löytyivät vihdoin. Maalinteon kivireki alkoi keulia, kun vetovastuun otti Rosa Sirén mättämällä ottelussa peräti neljä maalia FC Nokian verkkoon. Runsasmaalinen ottelu päättyi tulokseen 4– 5 (3–2).
Voitto pitää YIlveksen edelleen iskuasemissa, tavoitteena olevaa neljän joukkueen kärkeä ajatellen.
Ottelun ensimmäinen jakso alkoi vierasjoukkueen kannalta lupaavasti, kun jo ajassa 1.35 pallo kaivettiin ensimmäisen kerran kotijoukkueen maalista. Maalintekijä Emmi Rauhala avasi maalitilinsä Naisten Futsal-Liigassa tarkalla laukauksella ohi maalia vartioineen Emmi Kortesmaan.
FC Nokialle ottelu oli myös tärkeä. Niinpä paikallistaisto eteni kiihkeänä.
Nopeisiin vastahyökkäyksiin ja korkeaan prässiin pehmeästi vastannut YIlves joutui pian ongelmiin.
Ajassa 4.11 Jenni Rantonen karkasi läpijuoksuun ja tasoitti pelin laukomalla pallon alanurkkaan ohi maalivahti Iida Koskisen.
Kotijoukkue karkasi jakson edetessä jo kahden maalin karkumatkalle, kun tähtipelaaja Ella Lehtonen iski kahdesti pallon ylänurkkaan ohi Koskisen.
YIlves loi maalitilanteita vähintäänkin tasatahtiin kotijoukkueen kanssa, mutta maalinteon peikko keikkui harteilla. Vieraat pääsivät kuitenkin taas peliin mukaan, kun ajassa 15.25 Rosa Sirén kavensi lähietäisyydeltä tilanteeksi 3–2. Näissä lukemissa lähdettiin tauolle.
Toinen jakso alkoi YIlveksen nostaessa prässiään. Jakson kolmannella peliminuutilla FC Nokia pelasi pitkän avauksen, joka ohitti prässin. Ella Lehtonen ohjasi eleettömästi pallon ensikosketuksella YIlveksen maalin kattoon ajassa 23.02. Kotijoukkue näytti jälleen karkaavan.
YIlveksen aloittama korkea prässi alkoi sekoittaa FC Nokian peliä. Uutterasti raatanut Rosa Sirén nousi YIlveksen sankariksi iskien pelin tasoihin maaleillaan ajassa 24.00 ja 27.27. Sirén pisti vielä maalilla Lehtosta paremmaksi laukomalla ajasssa 39.17 voittomaalin aivan kotijoukkueen maalin alanurkkaan ohi Kortesmaan. YIlvekselle siis kauden avausvoitto huippujännittävästä paikallisottelusta.

Rutiini ratkaisi

Jo seuraavana päivänä YIlves matkasi Espooseen, jossa vastassa oli nimekäs sarjakakkonen GFT Prinsessat.
YIlves aloitti vahvasti ja johti ottelua Heidi Linjamaan ajassa 9.05 lähietäisyydeltä tekemällä maalilla.
Kotijoukkueen rutiini oli kuitenkin tällä kerralla liikaa ja vieraiden peli mureni pala palalta. Tauolle mentiin tilanteessa 3–1.
Hanna Pyhäjärvi, Anna Helenius ja Pirta Hiukka kunnostautuivat kotijoukkueen maalintekijöinä.
Toinen jakso ei voimasuhteita muuttanut, vaan kotijoukkue lisäsi johtoaan Naisten Jalkapallomaajoukkueen hyökkääjänäkin tunnetun Jenny Danielssonin kolmella maalilla.
YIlveksen ilonaihe oli jälleen 33. peliminuutilla upean soolomaalin iskenyt Emmi Rauhala. YIlvekselle siis tappio 6–2 (3–1). Voitollaan GFT siirtyi sarjan kärkeen.
– Pelillisesti emme yltäneet viikonloppuna aivan parhaimpaamme. Onneksi lauantaina mieletön tahtotilamme toisella jaksolla kantoi meidät tosi tärkeään voittoon. Sunnuntaina jäi harmittamaan se, ettemme pysyneet varsinkaan ensimmäisellä puoliajalla pelisuunnitelmassamme ja päästimme vastustajan pelaamaan omilla vahvuuksillaan. Viikonlopun iloisia asioita olivat nuoren Emmi Rauhalan pelirohkeus, kapteeni Elisa Mattilan taisteluesimerkki kentällä sekä tietenkin Rosa Sirénin ratkaisuhalu ja -taito, YIlveksen päävalmentaja Vesa Parviainen kommentoi.
YIlves pelaa seuraavaksi kotikentällään Urheilutalolla lauantaina kello 17.00, jolloin vastaan asettuu jumbosijalla majaileva Kampuksen Dynamo Jyväskylästä.

ANTTI REPONEN