Yrittäjyyden ilosanomaa

Pitelet käsissäsi Ylöjärven Uutisia, joka keskittyy tällä viikolla yrittäjyyteen. Kyseessä on vieläpä XXL-jako, joka tavoittaa tavallista suuremman joukon lukijoita. He pääsevät lukemaan ja näkemään, miten yrittäjyys Ylöjärvellä kukoistaa. Ja se todellakin kukoistaa!
Tästä saatiin hieno osoitus lauantaina, kun yrittäjät kokoontuivat yhteistyökumppaneineen Vuosisadan Yrittäjä -juhlaan Akun Tehtaalle. Harvoin näkee yhdessä ja samassa paikassa lähes parisataa aurinkoisesti hymyilevää ihmistä, jotka selvästi nauttivat siitä, mitä tekevät. Onnittelut vielä Ylöjärven Vuosisadan Yrittäjälle, Tampereen Kovakivi Oy:lle.
Ylöjärven kaupunki on tehnyt jo valtavan pitkään hienoa työtä yrittäjyyden eteen. Hattua pitää nostaa etenkin Ylöjärven Yrityspalvelulle, jossa Timo Isolähteenmäen porukka yhteistyökumppaneineen tekee käsittämättömän innostavaa ja laadukasta työtä.
Tulokset ovat kaikkien nähtävillä. Viime maanantaina Ylöjärven kaupunginhallitus nuiji pöytään jo 15:nnen yritystonttikaupan tänä vuonna. Vastaavia positiivisia uutisia on kuultu myös vuokratuista toimitiloista sekä yritysten investoinneista.
Ylöjärven sijainti Tampereen kasvuseudulla antaa mahdollisuuden siihen, että aktiivisella toiminnalla voidaan saada aikaan hyviä tuloksia elinkeinoelämässä. Pitää kuitenkin muistaa, että jokainen yrittäjä luo itse oman menestyspolkunsa, ovat toimintaedellytykset sitten miten hyvät tahansa. Menestymiseen tarvitaan paljon liiketoimintaosaamista mutta myös hyviä vuorovaikutustaitoja.
Sain lauantaina osoituksen erinomaisista vuorovaikutustaidoista, kun pöytäseurueemme avasi suunsa Akun Tehtaalla. Vilkas ja mielenkiintoinen keskustelu johti nopeasti uusiin avauksiin, kun ihmiset kertoivat toisille työstään.
Keskustelun ansiosta eräs sivistystoimen suunnittelija on eilen esitellyt ylöjärveläisyrityksen tuoreen innovaation ison eteläsuomalaisen kaupungin uuden lukion mahdolliseksi opetusvälineeksi.
Tämä tapaus todisti jälleen kerran sen, että verkostoituminen ja keskustelut ovat avainasemassa myös yritysten ja ihmisten menestymisessä. Onneksi suurin osa yrittäjistä on jo ymmärtänyt verkostoitumisen merkityksen.
On äärimmäisen tärkeää avata suunsa, kun siihen on tilaisuus. Ja kannattaa muistaa, että vuorovaikutustaitoja voi myös kehittää. Aina on mahdollisuus, että keskustelu muiden ihmisten kanssa avaa uusia ovia.

Comments are closed.