Talouden nousukausi näkyy investointien määrän kasvuna Ylöjärvellä

”Neuvotteluita on nyt saatu maaliin”

Ylöjärvellä on päästy jo useana vuotena kertomaan hyvistä elinkeinouutisista. Tämä vuosi on ollut kuitenkin jopa poikkeuksellisen hyvä.
Ylöjärven yritysalueilla on tänä vuonna ollut vipinää, kun tonttikauppa on käynyt vilkkaasti. (Arkistokuva)

Ylöjärven yritysalueilla on tänä vuonna ollut vipinää, kun tonttikauppa on käynyt vilkkaasti. (Arkistokuva)

Ylöjärven kaikilla kolmella merkittävimmällä yritysalueella on menty tänä vuonna harppaus eteenpäin. Hyviä uutisia on kuultu niin Siltatien, Kolmenkulman kuin Teivonkin yritysalueilta.

Maanantaina kaupunginhallitus päätti jo 15:nnen yritystontin myynnistä tänä vuonna.

– Tänä vuonna on tehty tonttikauppoja isojen yritysten kanssa. Esimerkiksi Sim Finlandin hanke Teivossa on merkittävä seudullisesti ja jopa valtakunnallisesti, Ylöjärven Yrityspalvelu Oy:n toimitusjohtaja Timo Isolähteenmäki toteaa.

Lisäksi esimerkiksi Pimara Oy ja JK Mikrobitekniikka Oy ovat tuoneet mukanaan merkittävän määrän työpaikkoja Ylöjärvelle.

– Keskustelut, joita on käyty pitkän aikaa, ovat sattuneet tänä vuonna menemään maaliin, Isolähteenmäki kiittelee.

Myös tyhjiin toimitiloihin on saatu sekä isoja että pieniä toimijoita.

– Keskustan kivijalkamyymälöihin on tullut palveluliiketoimintaa ja uutta ravintolatoimintaa. Avant Tecnon väki on puolestaan tehnyt hyvää työtä Pilkingtonin tilojen täyttämisessä, Isolähteenmäki kertoo.

Myös kaupan alalle on saatu vipinää. Tokmanni-keskus avasi ovensa ja S-market laajentaa myymäläänsä parhaillaan. Keskustaan on saatu myös pieniä kaupan toimijoita.

Positiivinen ilmapiiri

Ylöjärvi on onnistunut jo pitkään olemaan houkutteleva vaihtoehto yrityksille, jotka etsivät uusia toimipaikkoja ja -tiloja.

– Tässä asiassa olemme olleet Pirkanmaalla kärkipäässä jo vuosikaudet. Kun koko Tampereen kaupunkiseutu kasvaa niin meillä on mukavasti pullat uunissa. Uskallan sanoa, että olemme valtakunnan mittareillakin kärkipäässä tonttien luovutusluvuissa, Timo Isolähteenmäki sanoo.

Hänen mukaansa äskettäin järjestetyt Alihankintamessut ovat hyvä mittari siitä, minkälainen tilanne yritysmaailmassa on.

– Taloustilanteen koheneminen heijastuu nopeasti kaikkeen toimintaan. Alihankintamessuilla oli positiivisin ilmapiiri moniin vuosiin.

Isolähteenmäki on seurannut tyytyväisenä myös työttömyyden taittumista puutarhakaupungissa.

– Viimeisimmän vuoden sisällä työttömyysaste on pienentynyt todella merkittävästi. Nyt ollaan noin kahdeksan prosentin lukemissa, ja se on tosi hieno juttu.

Arviointia kehitetään

Ylöjärvellä on ollut jonkin aikaa käytössä päätöksenteon yritysvaikutusten arviointi. Sen tavoitteena on tukea Ylöjärven mainetta yritysystävällisenä kaupunkina sekä vahvistaa entisestään vuoropuhelua kaupungin ja paikallisten yrittäjäyhdistysten kesken. Arvioinnista vastaa kaupunginhallituksen nimittämä ryhmä.

– Olemme kokoontuneet säännöllisesti ja käyty läpi isoimpia asioita. Suurin hyöty on se, että nyt meillä on foorumi, jossa yrittäjäyhdistysten puheenjohtajisto voi antaa terveisiä kaupungin suuntaan, Isolähteenmäki selvittää.

Päätöksenteon yritysvaikutusten arviointia kehitetään jatkuvasti.

– Ajatus on, että saisimme lisää vuorovaikutteisuutta. Sen myötä tiedämme, mitä asioita kaupungissa pitää vielä parantaa elinkeinoelämän näkökulmasta, Isolähteenmäki päättää.

Kommentit (2)

  1. H.Ilkka

    Ei juuri kannata kehua tontikaupoilla varsinkaan lähes rakentamattomalla alueella Teivossa ,joka kovalla pakolla lunastettiin ja kalliilla kunnostettiin. Pieniä firmoja on saatu haaviin. Yvillä ei ole ainuttakaan uutta isoa työllistävää firmaa, Sopii verrata mm. Pirkkalaan,jossa on kaikki tontit myyty ja uusia työllistäviä ,kannattavi tullut. Nokiakin paljon menestyneempi.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?