Muodostelmaluistelu esittelyssä jäähallissa

Ylöjärveläinen jääurheiluseura Uplakers järjestää historiansa ensimmäistä kertaa muodostelmaluistelua esittelevän maksuttoman tapahtuman.

Muun muassa Shiny Lakers esittelee taitojaan yleisölle ensi sunnuntaina. (Kuva: Uplakers)

Esittelypäivä Synchro Update järjestetään Ylöjärven jäähallilla ensi sunnuntaina 29. lokakuuta kello 10.15–11.00. Tapahtumassa Uplakersin kilpailevat muodostelmaluistelujoukkueet esittelevät lajia ja omat kilpailuohjelmansa yleisölle.

Uplakers ry:n alla on ollut taitoluistelutoimintaa jo vuodesta 2008 alkaen. Toiminta virallistui, kun Uplakersin taitoluistelujaosto tuli Suomen taitoluisteluliiton jäsenseuraksi vuonna 2012.

Samana vuonna perustettiin Uplakersin ensimmäinen muodostelmaluistelujoukkue, Shiny Lakers. Ensimmäisenä kautena joukkue ei vielä kilpaillut, mutta jo seuraavana vuonna joukkue ilmoittautui Tulokkaat-sarjaan.

Tällä hetkellä Shiny Lakers kilpailee Kansalliset Noviisit -sarjassa ja harjoittelee neljänä päivänä viikossa. Harjoittelu sisältää lajin tekniikka- ja ohjelmaharjoittelua jäällä, lihaskuntoharjoittelua ja balettitunteja.

Shiny Lakersin noustua ylempään sarjaan, Uplakersiin perustettiin uusi tulokasjoukkue, pikkusiskot Tiny Lakers. Tiny Lakers kisaa nyt toista kauttaan Tulokkaat-sarjassa ja harjoittelee kolmena päivänä viikossa jäällä ja oheisharjoituksissa

Lisäksi seurassa luistelee aikuisten muodostelmaluistelujoukkue Misty Lakers, joka ei kilpaile mutta harjoittelee kaksi kertaa viikossa jäällä ja oheisharjoituksissa.

Ensi sunnuntaina Shiny Lakers ja Tiny Lakers esittelevät tämän kauden kisaohjelmansa ensimmäistä kertaa yleisölle. Lisäksi ohjelmassa on lajin esittelyä, jolloin joukkueet avaavat paikalla olevalle yleisölle muodostelmaluistelun saloja. Yleisö kuulee lajiin liittyvistä termeistä, arvioitavista kisaelementeistä ja arvostelukriteereistä.

Muodostelmaluistelu on yleisön silmiin varsin näyttävä laji.

Kauden kisaohjelman harjoittelu aloitetaan aina edellisen kauden loppuvaiheessa kesän aikana. Molemmilla kilpailevilla joukkueilla on lisäksi leiripäiviä kauden alkaessa. Varsinainen harjoittelukausi alkaa vuosittain elokuun alussa. Ensimmäiset kilpailut ovat yleensä marraskuussa ja kilpailukausi päättyy maaliskuussa. Joukkueet järjestävät keväisin testiluistelut, joissa on mahdollista hakeutua mukaan joukkueisiin.

Ylöjärveläisillä on nyt mahdollisuus nähdä oman urheiluseuransa kisa- ja pukuloistoa kannustustunnelman ja musiikin siivittämänä. Tapahtumassa on myös onnenpyörä ja seuratuotemyyntiä. Myös jäähallin kahvio on auki.

Yksinluistelun taituruutta ja loistoa voi puolestaan mennä seuraamaan 5. marraskuuta, jolloin Ylöjärven jäähallilla kilpaillaan koko päivän yksinluistelun eri sarjoissa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?