Pienet hankkeet ovat hyvä alku

Ylöjärveläisten käytettäväksi on alkanut nousta lähiliikuntapaikkoja kuin sieniä sateella.
Neljän uuden lähiliikuntapaikan lisäksi monitoimikentästä voi jo nyt nauttia Takamaalla ja Moisiolla. Vuorentaustaankin on nousemassa vastaava harrastuspaikka. Eikä lähiliikuntapaikkojen rakentaminen lopu tähän.
Vuoteen 2021 ulottuvaan maankäytön ja palveluiden suunnittelu- ja toteutusohjelmaan (MAPSTO) on merkitty lähiliikuntapaikan rakentaminen myösTiuravuoreen, Mettistöön, Siivikkalaan, Vahantaan, Siltatien alueelle, Ranta-Laadun asuinalueelle, Hietasmäkeen, Viljakkalan Litukkaan ja Vilpeeseen sekä Kurun Kallionpään alueelle.
Yhden lähiliikuntapaikan pystyttäminen kustantaa kaupungille noin 50 000 euroa. Investointi on pieni liikuntamahdollisuuksien lisäämisen tuottamiin hyötyihin nähden.
MAPSTOssa yleisten alueiden investointeihin on suunniteltu käytettävän tulevina vuosina reilut 5,4 miljoonaa euroa. Suunnitelmien mukaan summasta valtaosa sijoitetaan liikuntapaikkoihin ja ulkoilureitteihin.
Kovin valtavia liikuntapaikkahankkeita ei Ylöjärvelle ole lähivuosina kuitenkaan tulossa, mikäli suunnitelmat eivät muutu.
Kohtalaisen isoja hankkeita ovat Yhtenäiskoulun kentän rakentaminen, Siivikkalan koulun kentän tekonurmen asentaminen, Soppeenharjun tekonurmikentän uusiminen, Työlänojan tekonurmikentän rakentaminen sekä Siltatien alueen tekonurmikentän rakentaminen.
Lisäksi Ylöjärvi satsaa rahaa ulkoilureitteihin esimerkiksi Mettistössä ja Haavistolla.
Vuodelle 2021 MAPSTOon on merkitty pesäpallokentän rakentamisen aloitus. Kentän paikka on vielä avoin.
Yleisiin liikuntapaikkoihin kannattaa satsata. Niistä hyötyvät niin monet kaupunkilaiset.
Toki kasvavalla Ylöjärvellä olisi tarvetta myös hieman tavallista isommille liikuntapaikkahankkeille. Ensimmäisenä mieleen tulevat tarpeet jalkapallohallille sekä kenties jäähallin laajennukselle. Onneksi pesäpallokenttä on jo edes hieman saanut tuulta alleen.
Isot hankkeet vaativat kuitenkin yksityistä rahaa sekä hankkeiden eteen ponnistelevia ihmisiä. Kaupunki ei varmasti yksinään lähde rahoittamaan kovin merkittäviä hallihankkeita, mutta osallisena hankkeissa se voisi varmasti olla.

Comments are closed.