Maahanmuuttopopulistin tärkein työkalu on pelko

Viime viikon Ylöjärven Uutisten parasta antia oli köyhille ruokaa jakavan henkilön esittely. Aktiivinen toiminta yhteiskunnallisten asioiden parantamiseksi on ihailtavaa.
Nykyinen hallitus tekee 2000-luvun eriarvoistavinta politiikkaa. Tästä syystä hyväntekeväisyyskampanjoiden määrä lisääntyy, koska kaikista heikoimmassa asemassa olevien ihmisten tukia on leikattu.
Voisi siis luulla, että nämä ongelmat näkyisivät paikallisen kansanedustajan toiminnassa. Sami Savio on tehnyt yhdeksän kirjallista kysymystä, joista neljä käsittelee tavalla tai toisella maahanmuuttoa tai vastaanottokeskuksia. Puheenvuoroja on useita koskien samaa asiaa.
Perussuomalaisten jakautuminen on kiihdyttänyt puolueen maahanmuuttovastaisuutta ja populistisia pyrkimyksiä asiassa. Usea puolueen johtoon kuuluva henkilö on saanut tuomion kansan kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.
Savio on saanut palstatilaa ilman vastakritiikkiä. Maahanmuutto tuntuu olevan hänestä suurin ongelma, vaikka samaan aikaan meillä on ennätysmäärä ihmisiä, joilla ei ole varaa julkiseen terveydenhuoltoon, ihmiset eivät tule palkallaan toimeen tai työllistämispolitiikka perustuu ilmaistöihin.
Sotepalvelut ovat myllerrysten kourissa ja muutosten tuulet puhaltavat Ylöjärvelläkin. Tähän emme ole ratkaisuja juuri saaneet.
Muukalaisvastaisuus on tietyn porukan keino lievittää omaa pahaa oloaan. Maahanmuuttaja on helppo kohde, kun haetaan syyllisiä työttömyyteen tai köyhyyteen. Pelko tarttuu ja viesti on mukavan yksinkertainen nieltäväksi.
Tämän ihmisoikeuksia vähättelevän viestin jalkoihin jäävät ne arjen sankarit, jotka tekevät pyyteettä töitä paremman yhteiskunnan eteen.

JUSSI-PEKKA AHONEN
hallintotieteiden kandidaatti