Uplakers upeaan voittoon Suomen Cupissa

Ylöjärven Uplakers yllätti jääkiekon Suomen Cupin toisella kierroksella naantalilaisen VG-62:n ja eteni komeasti cupin neljännesvälieriin.

Uplakers juhli viime perjantaina viittä maalia Naantalissa. (Arkistokuva / Video Kalliala)

Voitto oli II-divisioonaan tahkoavalta Uplakersilta vahva näyte osaamisestaan. VG-62 on kuitenkin Suomi-sarjaa pelaava joukkue. Uplakers kaatoi naantalilaiset heidän omassa kotikaukalossaan maalein 2–5.

Ylöjärveläisryhmä iski toisen erän puolivälin tienoilla kaksi maalia. Ensin osui Turo Mikkola ja pian hänen jälkeensä onnistui Eetu Peippo. VG-62 nousi erän lopussa maalin päähän Antti Rovion osumalla.

Toisessa erässä kotijoukkue iski ottelun tasoihin, kun Niko Torikka ohitti hienon ottelun pelanneen uplakersveskari Jiri Kumpuvaaran.

Kolmas erä oli Uplakersin näytöstä. Niilo Lähde sivalsi voittomaaliksi jääneen 3–2-osuman erän kolmannella minuutilla. Vajaa kahdeksan minuuttia ennen päätössummeria Mika Kalliomäki vei Uplakersin uudelleen kahden maalin karkumatkalle.

Lopullisesti VG-62:n selkärangan katkaisi Miika Kuortti reilut pari minuuttia ennen kolmannen erän loppua syntyneellä ylivoimamaalilla.

Uplakersista kahteen tehopisteeseen kamppailussa ylsivät Jani Kalliomäki, Mika Kalliomäki, Niko Majlund sekä Turo Mikkola. Jiri Kumpuvaara koppasi kaikkiaan 26 laukausta.

Suomen Cupin neljännesvälieräottelussa Uplakers isännöi Suomi-sarjaa pelaavaa JHT Kalajokea. JHT raivasi toisella kierroksella tieltään Mestis-joukkue Kokkolan Hermeksen, joten ylöjärveläisten vastus on kivikova.

Jännittävä vääntö puolivälieräpaikasta alkaa Ylöjärven jäähallissa ensi perjantaina 1. syyskuuta kello 19.