Ripaus satua arjessa

Merja Lemmetti ja Pirkko Kapanen uskovat, että arjessa voi nähdä ripauksen satua. Kaksikon taidenäyttely on esillä kirjasto Leijassa ensi tiistaihin asti.

Merja Lemmetin kodin vieressä Pirkkalassa on pieni metsikkö. Osa siitä kaadettiin, koska tilalle aiotaan rakentaa talo.

Lemmetti halusi ikuistaa rakkaan metsikön. Maalauksen keskiössä on yksi kuusi.

– Kun tein kuvaa, mielessäni ympäristö kaunistui ja mukaan ujuttautui värejä, joita ei luonnossa ihan koko ajan ainakaan näe, hän muistelee.

Nyt elokuussa Merja Lemmetti ja Pirkko Kapanen toivat taidettaan nähtäville kirjasto Leijan näyttelytilaan. Näyttelyn nimi on Todellisia satuja.

Harrastajataitelijat löysivät toisensa opiskellessaan Pirkan opiston taidekoulussa Pirkkalassa. Perusopinnot alkoivat vuonna 2010, ja niiden jälkeen molemmat päättivät jatkaa syventäviin opintoihin.

– Tämä on tavallaan koulun loppunäyttely meille molemmille, Merja Lemmetti sanoo.

Hän on kotoisin Pirkkalasta, Kapanen Tampereelta.

Yhteisiä näyttelyitä kaksikko on pitänyt aiemminkin, ja viime vuonna molemmat osallistuivat usean taiteilijan yhteisnäyttelyyn Vanhalla Räikällä.

Tällä kertaa esillä on pääasiassa maalauksia. Näissä teoksissa näkökulman vaihtaminen tekee arjesta sadunomaista.

– Kuvissamme on paljon luontoteemoja: eläimiä ja maisemia. Pirkko esimerkiksi on seurannut Paltamon riistakameraa ja ideoinut maalauksia sen pohjalta. Kuvissamme kaikki ei kuitenkaan ole aivan kuten todellisuudessa. Siitä näyttelyn nimikin juontaa juurensa, Merja Lemmetti kertoo.

Todellisia satuja

Lemmetin ja Kapasen taidenäyttely Leijan näyttelytilassa 29. elokuuta saakka.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?