Urkin Piilopirtti alkaa houkutella tosissaan kiinalaisia ja japanilaisia

Urkin Piilopirtti on tehnyt pitkään tutkimustyötä siitä, kuinka se saisi aasialaisia vieraikseen. Yrittäjä Jyrki Sasi tietää, mitä kiinalaiset syövät ja mitä he haluavat.
Urkin Piilopirtti
Vaikka kiinalaisia ja japanilaisia tulisi jatkossa Piilopirtille suuriakin määriä, tarkoitus ei ole muuttaa paikan luonnetta radikaalisti. – Tämä on taide- ja luontohotelli, eikä tästä ole tarkoitus tehdä mitään jättikolossia. Paikka ei sovellus sellaiseksi, sanoo Jyrki Sasi. (Kuva: arkisto, Susanna Viljakainen)

Pinsiössä sijaitseva hotelli Urkin Piilopirtti alkaa panostaa kiinalais- ja japanilaisturisteihin.

Hotelli julkaisee noin kuukauden kuluttua uudet nettisivut. Ensin englanniksi, mutta myöhemmin myös lyhennettynä versiona ainakin japaniksi ja kiinaksi.

– Jos jollakin yrityksellä on kiinalaisia tai japanilaisia vieraita, yritys voi näyttää vierailleen nettisivuiltamme, mitä meillä on tarjolla. Sivut on suunnattu myös kiinalaisille ryhmille ja yksittäisille ihmisille, sanoo yrittäjä Jyrki Sasi.

Urkin Piilopirtti pääsee myös esille syyskuussa julkaistavaan Suomi 100 -juhlakirjaan.

– Juhlakirjaa jaetaan valtiolahjana. Se on vähän kuin turismikirja, joka kertoo, mitä Suomessa voi nähdä. Kirjassa on kahden sivun mittainen esittely Urkin Piilopirtistä, kertoo Sasi.

Yrittäjä aikoo hyödyntää kirjakaupasta saatavaa ja eri kielille painettavaa kirjaa markkinoinnissaan – mainita tulevilla kiinan- ja japaninkielisillä nettisivuillaan, että Urkin Piilopirtti on esitelty kirjassa.

Testiryhmä ilmaiseksi syömään ja nukkumaan

Aasialaisten houkuttelu on pitkäjänteistä työtä.

Yrittäjä ei usko, että vasemmanpuoliseen liikenteeseen tottuneet japanilaiset esimerkiksi vuokraavat tuosta noin vain auton ja ajavat Tampereelta Pinsiöön pelkän standardihuoneen perässä.

Ohjelmaa ja houkutuksia pitää olla.

Esimerkiksi ruoan on oltava tarkkaan mietittyä. Siksi Urkin Piilopirtissä kävi taannoin yöpymässä ja syömässä ilmaiseksi 13 japanilaisen ryhmä.

– Selvitimme etukäteen, mitä japanilaiset syövät, ja kokeilimme, mistä he tykkäsivät ja mistä eivät.

Urkin Piilopirtissä oli myös kiinalainen harjoittelija, joka tutustui paikan palveluihin ja kirjoitti pirtille raportin esimerkiksi ruoasta ja vältettävistä asioista.

– Jos tänne tulee kiinalainen ryhmä, emme voi tarjota heille ruokaa, jonka he arvostavat lehmänruoan tasolle.

Valokäytäviä ja valotaidetta

Jyrki Sasi on myös tehnyt yhteistyötä Visit Tampere -palvelun kanssa.

Sasin mukaan monet japanilaiset tulevat Lapista junalla aamulla Tampereelle nähdäkseen Muumimuseon ja jatkavat siitä matkaansa Helsinkiin.

Tarkoituksena olisi saada turistit pysymään Tampereen seudulla pitempään.

– Meillä tällainen houkutin voisi olla jäänveisto talvella.

Suomen syksy on turistien kannalta hankalaa aikaa. Pimeässä Suomen kaunista luontoa on vaikea esitellä.

Urkin Piilopirtin etuna ovat eri puolilla sijaitsevat valoteokset.

– Meillä on valotaidetta, kuten valokäytäviä. Meillä voi syödä laavulla, jolla on paljon tulisijoja. Pirtillä voi käydä myös taidesaunassa, josta voi mennä uimaan järveen valotaideteokseen.