Leppäkosken Sähköltä rahaa kasvuyritysrahastoon

Energiakonserni Leppäkosken Sähkö Oy lähtee ankkuriomistajaksi uuteen sijoitusrahastoon, joka keskittyy energia-alalla ja sen asiakasrajapinnassa oleviin uusiin startup- ja kasvuyrityksiin.

Leppäkosken Sähkö teki rahastoon viiden miljoonan euron sijoitussitoumuksen.

Rahaston perustamista perustellaan sillä, että energia-alan liiketoimintaympäristö tarjoaa erinomaisen kasvualustan uusille startup- ja kasvuyrityksille.

Perustettavan ensimmäiseen rahastoon haetaan sijoittajilta 15 miljoonaa euroa. Minimisijoitus rahastoon on miljoona euroa. Sijoittajien osalta rahaston fokus on ensivaiheessa Suomessa. Tavoitteena on moninkertaistaa sijoitusten määrä seuraavien vuosien aikana.

– Erityisesti hajautetuissa ja älykkäissä energiaratkaisuissa Suomi tulee vielä monissa asioissa jälkijunassa. Uudelle energiateknologialle ja -palveluille on kysyntää ja potentiaalia perusliiketoiminnan asiakasrajapinnassa ja energiayhtiöiden perinteisissä liiketoimintaprosesseissa, Leppäkosken Sähkö Oy:n toimitusjohtaja Juha Koskinen toteaa.

Hänen mukaansa uusien toimivien ja kustannustehokkaiden energiateknologioiden ja palveluiden soveltamisessa on globaalisti tarjolla miljardien markkinat.

– Perinteisten energiayhtiöiden rooli tulevaisuuden energiamarkkinoilla hakee nyt muotoaan. Perusliiketoiminnan näkymät ovat nyt vakaat, mutta tulevaisuu­dessa asiakasrajapinnassa tapahtuva muutos heijastuu vääjäämättä myös reguloituun liiketoimintaan. Haluamme olla tässä muutoksessa edelläkävijänä, Koskinen jatkaa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?