Vanhoista valokuvista näyttely markkinoilla

Lions clubit ja Ylöjärvi-Seura järjestävät valokuvanäyttelyn Ylöjärven Markkinoille Kauppakeskus Eloon. Näyttely on auki vain yhden päivän ajan. Omia valokuviakin saa ensi lauantaina tuoda mukaan.
Tässä kuvassa näkyy Räikän päärakennus 1920-luvulla. Näyttelyn kuvat Räikästä ovat Ylöjärvi-Seuran varapuheenjohtajalle Pentti Säynäväjärvelle niitä kaikkein tärkeimpiä. – Kuvat Räikältä ovat minulle muistorikkaita, koska siellä tuli vietettyä paljon aikaa 60 vuotta sitten. Varsinkin puistossa, josta on jäljellä enää pieni osa siihen nähden, millainen puisto oli 60 vuotta sitten. Siellä pelattiin ja uitiin rannassa kaiket kesät. Nyt sekin pieni osa puistoa on uusien suunnitelmien mukaan uhattuna.

Valokuvanäyttelyssä on esillä noin 60 kuvaa vuosilta 1890–1980. Kuvissa näkyy muun muassa eri henkilöitä, työtekoa, muuttuneita maisemia ja menetettyjä rakennuksia eri puolilta Ylöjärveä.

Näyttely järjestetään Kauppakeskus Elossa Terveyskioskia vastapäätä olevassa tilassa.

Näyttelyssä on paikalla Ylöjärvi-Seuran edustajia, jotka kertovat kuvista. Näyttelyssä poikkeavien toivotaan tuovan mukaan omia kuviaan, jotta Ylöjärvi-Seura voi täydentää niillä arkistoaan.

Tuodut kuvat skannataan seuran arkistoon ja palautetaan sen jälkeen. Valokuvissa voi esiintyä muun muassa ihmisiä, maisemia ja vanhoja rakennuksia. Tuojilla pitää olla oikeudet kuviin.

Kävijöilleen ilmainen valokuvanäyttely on auki lauantaina 20.5. kello 9–15. Näyttely on osa Suomi 100 -ohjelmaa.

Kuvassa näkyy Voiman kauppa Soppeenmäen risteyksessä. Etualalla näkyvät palaneen myllyn rauniot. Kuva on 1930-luvulta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuvassa näkyy Kuruntien oikaisu Vahantasillan kohdalta. Kuva lienee 1940-luvulta.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuruntieltä Keijärvelle otettu kuva. Oikealla Räikän sauna ja keskellä Keihäsniemi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Näkymä kirkolta Soppeenmäkeen 1970-luvun vaihteessa. Siltaa Vaasan-Parkanon radan yli ei ole vielä rakennettu, vaan keskellä on tasoylikäytävä.