Osaamisen kartuttamisella on merkitystä

Ylöjärvi perustaa menestymisensä pitkälti yrittäjyyteen sekä yritysten toimintaedellytysten ylläpitämiseen ja kohentamiseen. Ylöjärvellä on hyvä yrittää, ja tämä näkyy ulospäin paikallisista yrityksistä.
Yrittäjien perinteinen Roadshow tarjoili jälleen kerran osallistujille upean näköalapaikan ylöjärveläiseen yrittäjyyteen. Kuusi yritystä pääsi esittelemään osaamistaan Roadshow’n väelle.
Ylöjärven Yrityspalvelun toimitusjohtaja Timo Isolähteenmäki muisteli torstain kiertueella, että vuosien saatossa jo noin sata puutarhakaupunkilaista yritystä on päässyt Roadshow’n vierailukohteiksi.
Ylöjärveläisille yrittäjille, päättäjille ja muille sidosryhmille on siis näytetty käsittämätön määrä yrittämiseen valjastettua osaamista.
Näistä kierroksista on varmasti tarttunut hurjasti ajatuksellista pääomaa, jota on voitu käyttää hyväksi muissa ylöjärveläisyrityksissä.
Eikä sovi myöskään unohtaa Roadshow’n merkitystä verkostoitumisen välineenä. Usean Roadshow’n aikana on taatusti sovittu jos jonkinlaisista yritysten välisistä yhteistyökuvioista.
Roadshow’n aikana tuli selväksi, ettei yksikään yritys menesty, jos sillä ei ole jotakin erityisosaamista.
Vaikka lähiseudulla toimii samalla alalla mahdollisesti kymmeniäkin yrityksiä, voi jokin pienikin erityisosaaminen antaa yritykselle merkittävän etulyöntiaseman kilpailussa.
Erityisosaaminen syntyy joskus vasta vuosien yrittämisen myötä, kun asioita hiotaan kuntoon ammatillisen osaamisen karttuessa.
Siksipä yrittäjien kannattaa muistaa arjen puurtamisessa myös ajatustyön ja hyvän suunnittelun merkitys.
Myös yrittäjän omaan tai hänen henkilökuntansa koulutukseen kannattaa satsata. Koulutus ei mene koskaan hukkaan.
Kuten sanotaan, hyvä liikeidea on yrittäjän tie menestykseen. Toisaalta hyvä liikeidea ei takaa menestystä. Menestymiseen vaikuttavat työnteko, innostus sekä sattuma.
Edellä mainituista kannattaa nostaa esille erityisesti innostus. Yrittäjien Roadshow’n vieraat saivat nähdä ennen kaikkea innostuneita yrittäjiä. Yrittäjien kertoessa yrityksistään heidän silmissään näkyi palo, joka vie vaikka läpi harmaan kiven.
Yksikään yritys ei menesty, mikäli yrittäjällä ei ole intohimoa omaa työtään ja yritystään kohtaan. Innostus auttaa löytämään erityisosaamista.