Ville Mäkinen vs. päätoimittajaksi

Ylöjärven Uutisten päätoimittaja vaihtuu joksikin aikaa. Kaksi viime vuosikymmentä paikallislehteä luotsannut Matti Pulkkinen jää vapaalle. Toimituksen vetovastuun ottaa harteilleen toimitussihteeri Ville Mäkinen.
ville mäkinen, matti pulkkinen
Matti Pulkkinen (oik.) on työskennellyt 20 vuotta Ylöjärvellä. Huhtikuun alussa tuli kuluneeksi 20 vuotta siitä, kun kasvukaupunki sai uuden paikallislehden. Silloisen Ylöjärven Seudun kapteeniksi tullut Pulkkinen jää nyt huilimaan. Ylöjärven Uutisten vetovastuun ottaa vastaan vs. päätoimittaja Ville Mäkinen, joka on toiminut jo vuosien ajan Pulkkisen varamiehenä. (Kuva: Helena Mäkinen)

Paikallislehden toimituksessa  puhaltavat nyt uudet tuulet.
Ylöjärvelle 20 vuotta sitten uuden sanomalehden tuonut päätoimittaja Matti Pulkkinen jää muutamiksi kuukausiksi vapaalle.

– Olen tehnyt yhtäjaksoisesti runsaan 33 vuoden ajan toimittajan töitä. 24-vuotiaasta lähtien olen työskennellyt paikallislehtien tulosvastuullisena päätoimittajana. Vuodet ovat olleet erittäin antoisia, mutta ne ovat vaatineet myös veronsa. Nyt on juuri oikea aika hypätä joksikin aikaa pois remmistä, hän kertoo.

– Halusin hoitaa vuoden 2017 tärkeimmän haasteen eli kuntavaalit. Olemme toimittaneet historiallisen suuria lehtiä koko alkuvuoden ajan. Ylöjärveläisillä on eväät löytää omat ehdokkaansa pian koittavissa vaaleissa, Pulkkinen toteaa.

Päätoimittaja korostaa, että 20 vuotta Ylöjärvellä ovat olleet koko ajan suurien haasteiden toteuttamista.

– Paikallislehti on elänyt voimakkaasti reviirinsä voittokulun vanavedessä. Paikkakunta on kasvattanut voimakkaasti niin asukasmääräänsä kuin yrityksiensä joukkoa. Vuonna 1997 Ylöjärvellä oli noin 18 000 asukasta, Pulkkinen  muistuttaa.

Ohjakset toimitussihteerille

Ylöjärven Uutisten toimituksen vetovastuu on nyt lehden pitkäaikaisella toimitussihteerillä Ville Mäkisellä. Mäkinen on toiminut jo vuosien ajan Pulkkisen varamiehenä.

Ville Mäkinen on perinteisesti vastannut paikallislehden urheilusivuista. Hän on lisäksi vahva uutistoimittaja.

– Tunnen hyvin tämän kasvukaupungin, joten otan viransijaispäätoimittajuuden erittäin myönteisenä haasteena, hän sanoo.

Toimittaja Iiria Lehtinen on valittu määräaikaiseksi toimittajaksi Ylöjärven Uutisiin.

Karvinen Savon Sanomiin

Kuntauutisoinnista vastannut toimittaja Petri Karvinen on palannut Pohjois-Savoon.
Karvinen aloitti helmikuun lopussa Savon Sanomien Ylä-Savon aluetoimituksessa Iisalmessa.

Comments are closed.