Vihreä tiedolla johtaminen: mitä se on?

Ylöjärven Uutisten mukaan valtuuston puheenjohtaja Leena Joensivu ja hallituksen puheenjohtaja Katja Luojus vetoavat vihreisiin, että myös nämä omaksuisivat tiedolla johtamisen kulttuurin. He odottavat, että vihreät lopettavat vääriin tietoihin perustuvan rummutuksensa (koulutusleikkauksista).
Vihreään perinteeseen kuuluu, että selvitetään päätösehdotusten taustoja. Asioiden käsittelyssä on tärkeä tietää, mitä on aikaisemmin päätetty ja mitä vaikutuksia näillä päätöksillä on ollut.
Oleellista on myös uuden päätösehdotuksen vaikutusten arviointi. Näiden vaiheiden läpikäynti ennen päätöksentekoa on vihreää tiedolla johtamista.
Myös koulutusleikkauskritiikkimme perusteena olevat tiedot on kaivettu kaupungin toimielinten pöytäkirjoista ja muista virallisista asiakirjoista. On vaikea ymmärtää, että näiden sisältöjen julkistaminen tuomitaan liioitteluksi, jopa valehteluksi.
Syytökset johtuvat tiedon puutteesta. Kokemukseni mukaan oikean, ajantasaisen tiedon penkominen kaupungin monista tietolähteistä on perin hankalaa ja aikaa vievää. Eläkeläisenä pystyn tekemään tätä myös virka-aikana, mutta työssä käyvän, perheellisen päättäjän päivä tuskin riittää moiseen.
Kaupungin tietojärjestelmät on saatava nykyaikaiselle tasolle.

JUSSI KYTÖMÄKI
Kaupunginvaltuutettu (vihreät)
Kuntavaaliehdokas
www.jussikytomaki.fi