Kuntaratingiin kannattaa syventyä

Alkuviikosta julkistetun Kuntarating 2016 -tutkimuksen tulokset antavat paljon ajattelemisen aihetta myös ylöjärveläisille.
Tämänkertaiset tulokset ovat varsin mairittelevia Ylöjärvelle, vaikka paikkakunta ei vielä patsastelekaan tutkimuksen top 20 -listalla.
Kuntaratingin tekemisestä vastaavan EPSI Ratingin toimitusjohtaja Tarja Ilvonen suitsuttaa Ylöjärveä tuoreen mittauksen antamien tulosten ansiosta.
Huomionarvoista on se, että Ylöjärvi on parantanut yhden vuoden aikana pistepottiaan peräti 9,2 pisteellä päätyen 70,3 kokonaispisteeseen. Pistemäärä oikeuttaa kasvukaupungille 33. sijan tutkimuksen tuloslistalla.
Neljän viime vuoden aikana Ylöjärven keräämät pisteet ovat vaihdelleet 61,1 pisteestä 69,2 pisteeseen.
EPSI Ratingin tutkimuksen tulokset saivat tämän viikon maanantaina huomattavan paljon julkisuutta niin sähköisissä viestimissä kuin perinteisissä printtilehdissäkin. Muun muassa Yle ja MTV3 käsittelivät aihetta maanantai-illan päälähetyksissään.
Pirkkala on tutkimuksen menestyjä. Tampereen kehyksessä sijaitseva kunta saikin kiitettävästi myönteistä mainosta parhaisiin katseluaikoihin.
Uutisissa mainittiin myös Ylöjärven historiallisen suuri kiriminen.
Lähivuosien aikana kaikki kunnat luovat nahkansa uudelleen, kun kuntien tehtävät on luokiteltu uuteen uskoon. Sosiaali- ja terveyspalvelut siirtyvät maakuntien vastuulle.
Jo lähivuosina kunnat käyvät entistäkin suurempaa kisaa niin asukkaista kuin yrityksistä.
Jokainen kunta tarvitsee uusia asukkaita veronmaksajikseen.
Kaikki kunnat janoavat elinvoimaa, joka kumpuaa esimerkiksi uusista yrityksistä uusien työpaikkojen muodossa.
Työpaikkoja etsivät kansalaiset suuntaavat muun muassa pääkaupunkiseudulle, Turun ympäristöön sekä Uudenkaupungin tienoolle. Tampereen kaupunkiseudulla on ollut jo pitkän aikaa hartioillaan maamme toiseksi suurimman kasvukeskuksen viitta.
Ylöjärvi on satsannut vuosikymmenien ajan asumiseen ja elinkeinoelämään.
Yrittäjät arvostavat paikkakuntaa.
Asukkaillakin on ollut paljon myönteistä sanottavaa niin julkisista kuin yksityisistäkin palveluista.
Kaikkien ylöjärveläisten tahojen on työskenneltävä sen eteen, että ihmiset viihtyvät paikkakunnalla entistä paremmin. Tehtävä on yhteinen.