Vihreiden viljelemä koulukohu ärsyttää muita puolueita

Ylöjärven kunnalliselämässä on nyt pattitilanne. Näköpiirissä ei ole ratkaisua, jolla kriisi laukaistaisiin nopeasti ja vaurioitta. Vihreät ovat pitäneet jo kuukausien ajan hyvin ponnekkaasti esillä kaupungin perusopetukseen kohdistuneita säästöratkaisuja.
Suuri yleisö on ymmärtänyt, että vihreät ovat haastajia. Muut valtuustopuolueet ovat altavastaajia.
Vielä muutama viikko sitten suuri osa paikallispoliitikoista piti vihreiden aktiivista hyökkäämistä kouluteemalla kuntavaaliaseena. Sittemmin päättäjät ovat havahtuneet siihen, ettei perusopetusasia saa kunniallista pistettä.
Viime kaupunginvaltuustossa perusopetuksesta vääntäminen johti siihen, että valtuutetut puhuivat jo suoraan joidenkuiden kaupunginvaltuutettujen valehtelemisesta ja harhaan johtamisesta sekä asioiden vääristelystä.
Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja, kaupunginhallituksen puheenjohtaja ja kokoomuksen, keskustan, kristillisdemokraattien sekä perussuomalaisten valtuustoryhmien puheenjohtajat kävivät Ylöjärven Uutisissa ja antoivat poikkeuksellisen kovasisältöisen haastattelun. Puheenjohtajat suunnittelevat muun muassa luopumista valtuustoryhmien keulahenkilöiden välisistä säännöllisistä kokouksista, jos luottamus ryhmien välille ei palaudu.
Puheenjohtajien viesti on selvä. Heidän ryhmänsä ei ole kurjistanut koululaisten asemaa eikä opetuksen laatua.
Kärkipoliitikot ovat hyvin harmistuneita siitä, että kuukausia ryöpynnyt koulukeskustelu on pilannut jo Ylöjärven mainetta.
Poliitikot pelkäävät, että lehdissä ja sähköisissä medioissa levinneet uutiset vähentävät muuttoa suunnittelevien perheiden kiinnostusta Ylöjärveä kohtaan.
Vihreiden ja muiden puolueiden välinen kahakka olisi syytä saada jokaista osapuolta tyydyttävään ratkaisuun.
Tulevaisuuttaan suunnittelevan Ylöjärven luottamushenkilöstössä olisi vallittava vahva luottamuksen ilmapiiri.
Jokaisen valtuustoryhmän panos on arvokas, kun Ylöjärvi tekee uuden kaupunkistrategian. Uusien ideoiden toteuttaminen turvataan konsensuksen hengellä.
Kaupunkilaisten etu on, että vastuunkantajat ottavat härkää sarvista ja puhuvat kiistat halki. Ylöjärvi tarvitsee nyt poliittista harmoniaa.