Keijärven vesi uimakelpoista, jätevesivalumisesta on jätetty tutkintapyyntö

Keijärvestä tämän viikon maanantaina otettujen vesinäytteiden analysointi osoittaa veden olevan uintikelpoista. Muutaman päivän suljettuna ollut Räikän avantosauna onkin avattu yleisölle. Ylöjärveläinen kaupunginvaltuutettu Esko Morikka (ps.) on jättänyt Nokian poliisille tutkintapyynnön, jossa hän pyytää virkavaltaa selvittämään esimerkiksi sen, liittyykö Keihäsniemen jätevesipumppaamon onnettomuuden syntyyn joitakin laiminlyöntejä tai toimintavirheitä.
Keijärvi, jätevesivuoto, Ylöjärven Vesi, avantouinti, jätevedet

Keihäsniemen jätevesipumppaamon jäteveden joutuminen ympäristöön ja Keijärveen on johtanut tutkintapyynnön jättämiseen poliisille, jonka tehtävänä on nyt selvittää liittyykö onnettomuuteen jokin rikos. (Arkistokuva)

Perussuomalaisten entinen kaupunginvaltuutettu Esko Morikka on jättänyt tänään torstaina Nokian poliisille tutkintapyynnön Ylöjärven Vesi Oy:n toiminnasta koskien viime viikolla tapahtunutta Keihäsniemen jätevesipumppaamon  jätevesivuotoa Keijärveen ja pumppaamon läheisyyteen.

Morikka korostaa, että Keihäsniemen jätevesipumppaamolla on tapahtunut viime viikon kaltaisia onnettomuuksia jo useamman kerran.

– Ylöjärveläisten etu on, että virkavalta tutkii perusteellisesti, liittyykö Ylöjärven Vesi Oy:n toimintaan laiminlyöntejä tai jopa virkarikkomuksia, hän kertoo.

Morikka kummastelee sitä, ettei Ylöjärven Vesi havainnut jätevesipumppaamosta luontoon valuvaa jätevettä heti pumppujen pysähdyttyä.

– Tilannehan havaittiin vasta viime viikon perjantaina iltapäivällä. Kukaan ei vaikuta tietävän onnettomuuden kestoa. Mielestäni Ylöjärven kaupunki ja Ylöjärven Vesi ovat tiedottaneet asiasta hyvin heikosti, hän kritisoi.

Ylöjärven Vesi Oy:n toimitusjohtaja Jouni Vähäkyttä kertoo, että Ylöjärven Keijärvestä tämän viikon maanantaina otetut vesinäytteet on saatu tutkittua.

– Tulosten perusteella Pirkkalan ympäristöterveydenhuollon valvontayksikkö, Pirteva, on todennut Räikän rannan veden olevan uimakelpoista, Vähäkyttä sanoo.

Suosittu Räikän avantosauna onkin avannut kylpijöille ja uijille ovensa.

Kokemäenjoen vesistön vesiensuojeluyhdistys ry ottaa uudet näytteet kolmesta eri paikasta ensi maanantaina eli 27. helmikuuta.

– Näytteitä otetaan sekä pinta- että pohjavedestä, Vähäkyttä kertoo.

Yksi kommentti

  1. Matti Saarinen

    Jäteveiasiaa keihäsniemen pumppaamosta,on tosiaan surkuhupaisaa että tälläisä pääsee nykyään tapahtumaan,että ylöjärven hemeä Keijärveä näin kuormitetaan jätevesillä jatkuvast.Kalastelen itsekin Keijärvessä ja olen huomannut useana kesänä kuinka verkot jo vorokaudessa likaantuvat vieräki mönjäksi.Olen sitämieltä, että purkuputkelle tulisi rakentaa erillinen allas josta ylivotovedet tyhjenettäisi imuatolla pois.Valvontaa lisättävä päivittäin.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?