Ryhdin A-tytöt välieräturnaukseen

Ylöjärven Ryhdin A-tytöt selvittivät tiensä maaliskuussa pelattavaan lentopallon SM-välieräturnaukseen.

Viime lauantaina Ryhti isännöi kauden neljättä ja viimeistä A-tyttöjen pooliturnaustan Soppeenharjulla. Vastustajiksi tulivat Nurmon Jymy, Liedon Parma FireStar sekä Oulunsalon Vasama.
Ensimmäisessä ottelussa Ryhti kohtasi Parma FireStaria vastaan. Tiedossa oli, että lietolaiset pelaavat nopeatempoista ja vaihtelevaa peliä. Vaikka Parma puolusti hyvin, piti Ryhti oman pelinsä kasassa ja voitti avauserän 25-18. Toinen erä kääntyi vieraille niukasti 24–26. Kolmannesta erästä Ryhti taisteli voiton 15–11. Koko peli meni siis Ryhdin nimiin erin 2–1.
Toisen ottelun avauserän Vasamaa vastaan Ryhti voitti hyvällä pelillä, mutta toisessa erässä oulusalolaiset karkasivat jo 4–12-johtoon. Milla Lindström nosti kuitenkin Ryhdin syötöillään peliin mukaan ja lopulta Ryhti vei erän 25–23 ja ottelun 2–0.
Viimeisen ottelun ensimmäinen erä lipesi Ryhdiltä Jymylle 18–25. Toisessa erässä Ryhti heilutti tahtipuikkoa kapellimestarinaan Tiia Virta. Erä kääntyi ylöjärveläisille 27–25. Kolmannessa erässä nurmolaiset karkasivat kuitenkin voittoon pistein 7–15. Ottelu siis Jymylle erin 1–2.
Ryhti saavutti turnauksessa toisen sijan, joka tiesi paikkaa 4. maaliskuuta pelattavassa välieräturnauksessa. 16 joukkueen turnaus pelataan neljässä lohkossa. Jokaisen lohkon kaksi parasta pääsee huhtikuun lopussa pelattaviin SM-finaaleihin. Ryhtiä vastaan välieräkamppailuissa asettuvat Laihian Luja, Valkealan Kajo ja Koijärven Kunto.