Alajatkosarjalle karvas alku

Ryhdin naisten lentopallon Ykkössarjajoukkue aloitti sunnuntaina oman alajatkosarjaurakkansa helsinkiläistä HEL Volley 2:ta vastaan. Kotijoukkue pääsi maistamaan kahteen kertaan voittomahdollisuuksia, mutta peli levisi ikävän tutulla tapaa taas käsiin ja tappio kirjattiin lukemin 2-3 (25-15, 17-25, 25-18, 16-25, 12-15).
lentopallo, ryhti
Tiukka ottelu olisi voinut päättyä kumman tahansa joukkueen voittoon. Tällä kertaa juhlivat helsinkiläiset.

Ottelun alku antoi hienon kuvan Ryhdin todellisesta osaamisen tasosta parhaimmillaan. Kotijoukkue suorastaan dominoi avauserää ja kaikki pelin osa-alueet toimivat hienosti.

Peli kuitenkin levisi käsiin toisessa erässä. Ryhdin päävalmentaja Petri Saari näki tälle selvän syynkin, joka resonoi myös loppupeliin.

– Takki aukesi. Se on aika tyypillinen virhe, joka monesti tapahtuu. Kun takki aukeaa, tulos on juuri tuo. Sen jälkeen on vaikea saada pelirytmiä oikeaksi. Vaikka voitimme kolmannenkin erän, niin harva enää pystyy saamaan pelirytmistä kiinni.

Kuten erälukematkin kertovat, Ryhti pääsi kuitenkin kolmannessa erässä vielä takaisin peliin. Uusi lopahdus nähtiin kuitenkin jo neljännessä erässä ja vaikka viidenteen erään peli taas parani, se ei enää auttanut tarpeeksi.

– Oli kyllä todella ailahtelevaista peliä. Välillä pelattiin ihan unelmapeliä ja sitten tulee aivan käsittämättömän huonoa peliä, Saari harmitteli pelin epätasaisuutta.

– Kyllä meillä oli tuossa lopussakin vielä mahdollisuudet, mutta ne murenivat liian matalaan passaamiseen. Se on ollut murheenamme koko kauden, mies ynnäili.

Ryhti haki pelin loppupuolella muutosta tekemällä joukkueelle harvinaisen passarinvaihdon. Ykköspassari Emmi Jalonen otettiin vaihtopenkille ja kakkospassari Linda Salo sai vastuuta. Päävalmentaja Saaren mukaan jotain oli pakko tehdä pelin piristämiseksi.

– Kun vaihdosta ei löytynyt apua nostamiseen, niin jotain muuta täytyi kokeilla. Ei se silti ole aina passarista kiinni, välillä tarvitaan uusi johtaja. Nämä ovat niitä taktisia asioita, joita on pakko koettaa jossain vaiheessa.

Ryhdin pelin suurimmat murheenkryynit olivat sunnuntaina vastaanoton mureneminen, hyökkäyspuolen heikkous ja lukuisat syöttövirheet. Nämä antoivat HEL Volley 2:lle liikaa siimaa ja mahdollisuuden erien ja ottelun ratkomiseen. Vieraiden Heidi Olkkonen ja Iita Kejonen olivat pelaajarintamalla suurimmat kannot kaskessa.

Ottelusta saatu yksi piste miellytti Ryhtiä, mutta tämä peli kuului silti niihin, jotka pitäisi voittaa. Joukkue saikin kuunnella korvat punaisina palautetta pelin jälkeen. Seuraavana on vastassa Isku tämän viikon sunnuntaina ja siihen panostetaan täysillä.