Uplakers taipui kärkijoukkueelle

Jääkiekon II-divisioonan Hämeen lohkoa johtava hollolalainen HC Giants kaatoi sunnuntaina Uplakersin Ylöjärvellä 3–6.

Giants osoitti heti ottelun alkuminuuteilla, miksi se johtaa sarjaa ylivoimaisesti. Pelikello ei ehtinyt vierähtää edes neljän minuutin kohdalle ennen kuin kiekko oli isketty kahdesti ylöjärveläisverkkoon.

Toisessa erässä vieraat lisäsivät johtoaan vielä maalilla ennen kuin Uplakers heräsi taisteluun. Kolmannen erän alussa ylöjärveläiset nousivat hienosti jo maalin päähän vastustajasta Miko Yli-Hallilan ja Teemu Virtasen osumilla.

Giants lisäsi kuitenkin hieman vauhtia ja karkasi pian uudelleen jopa neljän maalin johtoon. Joel Linnas toi viime sekuntien kavennuksellaan vielä hieman lohtua Uplakersille.

Uplakersia kurittivat etenkin neljä tehopistettä saalistanut Kim Ranta-Aho sekä kolme tehopistettä mieheen merkkauttaneet Anssi Mertaranta ja Tomi Stylman. Ranta-Aho ja Stylman pitävät kaksoisjohtoa II-divisioonan pistepörssin kärjessä.

Uplakersin maalia vartioinut Nico Ruuskanen joutui venymään kiekon eteen peräti 47 kertaa.

Ensi lauantaina Uplakers isännöi Koillis-Pirkan Kiekkoa kello 15.30 Ylöjärvellä alkavassa kamppailussa.