Nähtävillä oleva kaavamuutos mahdollistaa kilpailijan K-citymarketille

Toinen päivittäistavarakauppa Eloon?

Kauppakeskus Elossa saatetaan nähdä tulevaisuudessa K-citymarketin lisäksi toinenkin päivittäistavarakauppa. Valmisteilla on asemakaavan muutos, joka mahdollistaa toisen päivittäistavarakaupan sijoittumisen nykyisen kauppakeskuksen tiloihin.
kauppakeskus elo

Kauppakeskus Elon palveluvalikoima saattaa jatkossa kasvaa uudella päivittäistavarakaupalla. (Kuva: Suvi Tammilehto)

Kauppakeskus Elon kauppakeskuspäällikkö Timo Matinlompolon mukaan kaavamuutoksella varaudutaan siihen, että kauppakeskukseen tulee vuokralainen tai vuokralaisia, jotka haluavat harjoittaa päivittäistavarakauppaa.

– Haluamme tulevaisuutta varten ottaa kaavasta kaiken irti, Matinlompolo linjaa.

500 neliömetriä lisää

Asemakaavan muutosalue käsittää kauppakeskus Elon korttelin. Aluetta rajaa Uusi-Kuruntie, Elotie ja Elovainiontie. Kaava-alueen kokonaispinta-ala on noin yhdeksän hehtaaria.

Asemakaavan muutoksen tavoitteena on lisätä Kauppakeskus Elon päivittäistavarakaupan myymälätilaa nykyistä suuremmaksi ja parantaa kauppakeskuksen myymälärakennetta.

Uudessa asemakaavaluonnoksessa päivittäistavarakaupan tiloja saa olla 3 500 myyntineliömetriä.  Se on 500 neliömetriä enemmän kuin voimassa olevassa kaavassa.

Asemakaavamääräyksessä yhden päivittäistavarakaupan yksikön koko on rajattu 2 500 myyntineliömetriin. Määräyksellä ohjataan että kauppakeskuksessa olisi kaksi tavaratalomaista yksikköä. Tällä edistetään toimivan kilpailun edellytyksiä.

Kauppakeskuksessa toimivan K-citymarketin päivittäistavaramyyntipinta-ala on 2 200 neliömetriä

Prosessi sujui kivuttomasti

Kaavamuutosta on valmisteltu melko nopealla tahdilla.

– Tätä on mietitty jo toista vuotta, mutta keväällä laitoimme asian lopullisesti vireille. Yleensä kaava-asioissa menee aika kauan. Tämä prosessi eteni kuitenkin nopeasti, koska kaupunki suhtautui asiaan suopeasti, Matinlompolo kiittelee.

Ylöjärven kaupungin kaavoitusarkkitehti Vesa Ylitapion mukaan elinkeinoelämää koskevia kaavahankkeita pyritään viemään nopeasti eteenpäin.

– Yleensä kauppapaikkoja on valvottu aika tiukasti. Uuden lainsäädännön mukaan Kauppakeskus Elon kaltaisessa paikassa on kuitenkin hyvä olla toinenkin kauppapaikka päivittäistavarakaupalle, Ylitapio kertoo.

Tuleeko kuntosali?

Timo Matinlompolo muistuttaa, että maakuntakaavassakin on otettu huomioon, että päivittäistavaran ostovoima kasvaa tulevaisuudessa Ylöjärvellä.

– Tiedetään, että Ylöjärvi kasvaa ja Elovainio kasvaa. Kaavamuutoksen avulla haluamme varmistua siitä, että meillekin kauppakeskukseen voi sijoittaa lisää päivittäistavarakauppaa. Haluamme olla kehityksen kärjessä mukana, Matinlompolo selvittää.

Kauppakeskus Eloon haetaan jatkuvasti uusia vuokralaisia. Toistaiseksi vahvin huhu on, että Kauppakeskuksen pohjoispäädyn tyhjillään olevien tiloihin sijoittuisi kuntosaliyritys. Aiemmin tiloissa toimi Neste-huoltoasema ja Hesburger.

Timo Matinlompolo ei halua kuitenkaan kommentoida keskeneräisiä asioita.

– Se on korrektia molempia osapuolia kohtaan. Meillä on jatkuvasti meneillään erilaisia neuvotteluja sekä isojen että pienien toimijoiden kanssa. Toki kuntosalitkin ovat kiinnostuneita Ylöjärvestä, koska täällä  asukasmäärä ja ostovoima kasvavat, Matinlompolo sanoo.

Elovainion kauppakeskuksen asemakaavan muutoksen valmisteluaineisto ja luonnosvaihtoehdot pidetään nähtävillä 16. joulukuuta saakka kaupungintalolla sekä kaupungin verkkosivuilla.

Tavoitteena on, että kaupunginvaltuusto voisi hyväksyä asemakaavan muutosehdotuksen ensi vuoden alkupuolella.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?