Ojansivun vauhti kohenee

Antti Ojansivu hiihti Suomen cupin 16,5 kilometrin perinteisen tyylin kisassa kymmenenneksi Rovaniemellä.
antti ojansivu
Antti Ojansivu hiihti sauvan katkeamisesta huolimatta sunnuntaina Rovaniemen Suomen Cupissa vahvan perinteisen tyylin kisan. (Kuva: Tero Vehkamäki)

Vaikka Jämin Jännettä edustava Ojansivu hävisi kaksi minuuttia ja 59 sekuntia voittaja Iivo Niskaselle, ei Ojansivu jäänyt enää kuin reilut kaksi minuuttia toiseksi sivakoineesta Sami Jauhojärvestä. Niin ylivoimainen kilpailun 44 sekunnilla voittanut Iivo Niskanen oli.

Ojansivun aika 16,5 kilometrin perinteisessä kisassa oli 26.23,5 minuuttia.

– Harmittaa, kun tuli katkaistua sauva ja siinä menetin pari sijaa. Aloitin lisäksi ihan liian kovaa. Mutta tämä oli ensimmäinen hyvä hiihto tänä talvena, Ojansivu kertoi.

Ojansivun seurakaveri Ristomatti Hakola jatkoi hyviä hiihtojaan. Hän sijoittui viidenneksi.

Seuraavan kerran Ojansivu nähdään kovan joukkueen kera Jämillä tammikuun puolivälissä. Ojansivun seura Jämin Jänne johtaa tällä hetkellä  Suomen cupin kokonaiskisaa. Toinen jämiläisseuran edustaja, Ristomatti Hakola, johtaa puolestaan miesten yhteiskilpailua.

Lauantain sprintti oli Hakolan ylivoimaa. Ojansivulle sprintin karsinta oli puolestaan vaikea. Ojansivu sivakoi vasta sijalle 26, mutta selvitti kuitenkin tiensä jatkoon. Puolivälierässään Ojansivu oli kolmas ja putosi niukasti jatkosta 0,36 sekunnin erolla.

Ojansivun loppusijaoitus sprintissä oli 15:s.

– Mielestäni Ojansivun hiihto puolivälierässä oli hyvä ja putoaminen jatkosta harmillista, Jämin Jänteen joukkueenjohtaja Tero Vehkamäki kommentoi.

– Karsinta oli tosi vaikea. Vaihdoin suksien sidejärjestelmää pari päivää sitten. Siksi karsinta meni vähän totutteluun. Erähiihto oli hyvä, mutta hiihdin sen taktisesti huonosti. Paremmalla taktiikalla olisin hiihtänyt jatkoon, Ojansivu puolestaan pohti.