Sarjakärki haki pisteet Ylöjärveltä

Hienosti kauden aloittanut Ylöjärven Uplakers taipui jääkiekon II-divisioonan Hämeen lohkon kärkiottelussa hollolalaiselle HC Giantsille maalein 4–8.
Uplakersin pelaajat eivät olleet hereillä ottelun alussa vaan HC Giants pääsi karkaamaan jo ensimmäisillä minuuteilla. (Kuva: Video Kalliala)
Uplakersin pelaajat eivät olleet hereillä ottelun alussa vaan HC Giants pääsi karkaamaan jo ensimmäisillä minuuteilla. (Kuva: Video Kalliala)

Giants tuli ottelun alkuun todellisella ryminällä. Giants takoi reilun kahden ensimmäisen minuutin aikana peräti kolme maalia. Uplakers ei enää toipunut todellisesta shokkialusta, vaikka nousikin avauserän viimeisen minuutin kavennuksella peliin mukaan.

Kamppailu ratkesi viimeistään toisen erän puolivälin jälkeen, kun vieraat karkasivat 1–5-johtoon. Kolmannessa erässä molemmat joukkueet osuivat vielä kolme kertaa, mutta voittajasta ei ollut missään vaiheessa epäselvyyttä.

Uplakers ei saanut kuriin HC Giantsin kaksikkoa Tomi Stylman – Perttu Hynönen. Stylman pommitti peräti neljä maalia ja Hynönen merkkautti neljä syöttöpistettä.

Uplakersin maalintekijöinä kunnostautuivat Joel Linnas, Kalle Niemenmaa, Mika Kalliomäki ja Aleksi Saadetdin. Ottelun Uplakersin maalilla aloittanut Jiri Kumpuvaara otettiin vaihtoon kolmen takaiskun jälkeen. Hänelle merkittiin yksi torjunta. Tolppien väliin avauserän kolmannella minuutilla luistellut Nico Ruuskanen koppasi 45 laukausta.

Uplakers koki siis vasta kauden toisen tappion. Ylöjärveläisjoukkue jatkaa pisteiden metsästystä ensi viikonloppuna kahdessa ottelussa. Lauantaina Ruoveden RuoSkA vierailee Ylöjärvellä klo 15.30 alkavassa ottelussa. Sunnuntaina Uplakers matkaa Koillis-Pirkan Kiekon vieraaksi Mänttään.