Akun Tehdas tähyää Helsinkiin

Ylöjärveläinen av-jätti Akun Tehdas hakee kasvua uusista ilmansuunnista. Lokakuun lopulla yhtiö avasi toimipisteen Turkuun, ja nyt tähtäimessä on vieläkin suurempi markkina-alue. Toimitusjohtaja Aku Syrjän mukaan tavoitteena on konttorin avaaminen Helsinkiin.
Akun Tehdas, Aku Syrjä, tapahtumatekniikka
Aku Syrjällä on syytä hymyyn. Eppu Normaali -rumpalin johtama Akun Tehdas levittäytyy parhaillaan ympäri Suomea. Turkuun on jo avattu myyntikonttori, ja seuraavaksi vuorossa on Helsinki. (Arkistokuva)

Levittäytymisen taustalla on Akun Tehtaan halu astua uudelle markkinasektorille. Tapahtumatekniikan jättiläinen pyrkii haukkaamaan siivun yritystapahtumabisneksestä.
– Se on ollut viime aikoina alamaissa, koska talouden suhdanteet ovat olleet heikot. Nyt ilmassa on kuitenkin piristymisen merkkejä, Aku Syrjä kommentoi.
– Yritykset haluavat taas järjestää virkistystapahtumia. Siinä on ihan selvä markkinarako, toimitusjohtaja jatkaa.
Akun Tehtaan Turun toimipiste sijaitsee kulttuurikeskus Logomossa, aivan kaupungin keskustan tuntumassa. Helsinkiin konttoria ei ole avattu – vielä.
– Mietimme parisen kuukautta, pitäisikö tämä ensimmäinen laajentuminen tehdä Turkuun vai Helsinkiin. Päädyimme Turun kannalle, koska siellä meillä oli hyvä mies vetäjäksi, Syrjä muotoilee.
– Helsinki on seuraavana vuorossa. Sinne mennään, kunhan oikea tyyppi löytyy, hän vahvistaa.

Teivosta ei lähdetä

Akun Tehtaan pääpaikka säilyy jatkossakin Ylöjärvellä. Teivon kolmekerroksisessa rakennuksessa toimii useita av-alan yrityksiä, ja siellä sijaitsee myös yhtiön iso laitevarasto.
Turkuun yhtiö avasi ainoastaan pienen toimiston. Samanlainen on suunnitteilla Helsinkiinkin.
– Suurin osa laitteistostamme on koko ajan jossain tien päällä. Uusille varastoille ei ole tarvetta, Syrjä sanoo.
– Pointti on saada myyntipisteitä uusiin kaupunkeihin. Ylöjärvi, Turku ja Helsinki muodostaisivat oikein hyvän verkoston, hän visioi.
Turussa Akun Tehtaan toiminnoista vastaa kokenut av-alan ammattilainen Juha Laaksonen. Hänen tehtävänään on kaupata Teivon yritysryppään palveluita niin yrityksille kuin perinteisille tapahtumajärjestäjillekin.
Syrjän mukaan Laaksonen on juuri oikea mies johtamaan firman uutta valloitusretkeä.
– Laajat kontaktiverkostot ja hyvät suhteet ovat myyntityössä tärkeitä. Juhalta löytyy molempia.

Iso juttu myös symbolisesti

2000-luvun alussa perustettu Akun Tehdas on kasvanut vuosien saatossa merkittäväksi työllistäjäksi kotimaisella av-alalla. Tällä hetkellä yritysryppään palkkalistoilla on vakituisesti parisenkymmentä ammattilaista ja vuosittain 170 freelanceria.
Tänä vuonna yhtiön liikevaihto nousee noin viiteen miljoonaan euroon.
– Ihan mukavasti on kieltämättä mennyt. Olemme kasvaneet vuosi toisensa jälkeen, Aku Syrjä myhäilee.
– Kuukausi sitten meidät palkittiin Musiikki & Media -gaalassa vuoden tuotantopalveluna. Se lämmitti, koska äänestyksestä vastasi käytännössä oma asiakaskuntamme, hän kiittelee.
Uusien toimipisteiden avaamista Syrjä pitää paitsi myynnillisesti myös symbolisesti isona askeleena.
– Meillä on ollut provisiomyyjiä Tampereen ulkopuolella tätä ennenkin, mutta näyttäähän pysyvä konttori todella hienolta, hän tunnelmoi.

Comments are closed.