”Voi, kun en ole tiennyt, että täällä on tällainenkin…”

Takavuosikymmeninä kouluissa oppiaineena ollut ympäristöoppi olisi hyvin tervetullut aine aikamme aikuisille.
Jälleen tänä syksynä monet ihmiset ovat päivitelleet Vuoden yrittäjä -palkitsemisten yhteydessä: ”Onko meidän omalla paikkakunnallamme tällaisiakin yrityksiä?” Ihmettelijöiden joukossa on jopa kaupungin johdossa olevia luottamushenkilöitä.
Kummastelemisen tekee erityisen ironiseksi se, että suuri osa paristatuhannesta yrityksestä on näkyvästi esillä muun muassa paikallismediassa.
Eräs yritysjohtaja kertoi hiljan tapauksesta, jossa kaupungin poliitikkoja oli ollut tutustumiskäynnillä ja nämä eivät olleet käytännössä tienneet mitään kohteestaan.
Kun Ylöjärven kaupunki on tehnyt juuri ohjelman, jonka turvin vuoden 2017 huhtivaaleissa valittavat uudet kaupunginvaltuutetut koulutetaan, antiin on syytä lisätä osio, jossa päättäjille avataan kattavasti paikallinen elinkeinoelämä. Vastuunkantajien on hyvä tietää esimerkiksi se, missä tuhannet työpaikat kaupungissa ovat.
Pirkanmaan Yrittäjien ylöjärveläinen puheenjohtaja Veikko Kiili on puhunut aktiivisesti viime vuosien aikana yrityksien verkostoitumisen tärkeyden puolesta. Hänen mielestään paikalliset yrittäjäyhdistykset ovat avainasemassa yrittäjien verkostojen luomisessa. Ideasta kannattaakin nyt ottaa koppi.
Tämänkertaisessa numerossamme kerromme Kuntien Hankintapalvelut Oy:n KuHan tulevista suurista haasteista, jotka liittyvät nimenomaan kuntien tarvitsemien palveluiden ja tuotteiden kilpailuttamiseen. Nyt muun muassa Ylöjärvellä on voimakas tahtotila saada paikalliset toimijat aikaisempaa aktiivisemmin mukaan tarjouskilpailuihin.
Kaiken kaikkiaan ihmisten tietämättömyys oman asuinpaikan asioista ihmetyttää kerta toisensa jälkeen enemmän. Paikkakuntalaiset valittavat säännöllisesti sitä, etteivät he tiedä, mitä Ylöjärvellä tapahtuu ja mitä kaikkea heille on täällä tarjolla.
Ylöjärvi on aidosti iloisen aktiivinen kaupunki, jossa päivittäin on tarjolla runsaasti erilaisia aktiviteetteja.
Paikkakunnan palveluvarustus on erittäin monipuolinen. Tarjontaa on paljon muuallakin kuin kauppakeskuksessa.
Liki 34 000 asukkaan kasvukaupunki ei nuku prinsessa Ruususen unta. Hereilläolon havaitsee, kun vain seuraa aktiivisesti paikkakunnan monipuolista elämää.