Ryhdin viikonloppu meni pisteittä

Ryhdin naisten lentopallon Ykkössarjajoukkueen viikonloppuun sisältyi kaksi vieraspeliä Oulun Ettan ja Jyväskylän JyLen vieraana. Ryhti joutui poistumaan kummastakin pelistä tyhjin käsin.

Viikonlopun ensimmäinen peli Ettaa vastaan sujui pääosin todella tasaisissa merkeissä. Vaikka loppulukemat olivatkin 3–0, niin erälukemat 25–21, 25–23 ja 25–15 kertovat pelistä tarkemmin.

Ryhdin päävalmentaja Petri Saari oli erittäin tyytyväinen joukkueensa otteisiin Etta-pelissä.

– Taisteluilmeemme oli älyttömän hyvä. Etsimme sitä jo harjoituksissa. Haimme palloa mahdottomistakin paikoista. Se on puuttunut kaikista muista peleistämme tähän mennessä.

Etta majailee ykköslohkon kärkipaikalla viikonlopun jäljiltä viiden tappiottoman ottelun turvin ja osoitti kovuutensa myös Ryhti-pelissä. Ryhdin vahva ote kirposi erien loppujen virheisiin, joista oululaiset rankaisivat armotta.

Päävalmentaja Saarta jäi harmittamaan pääasiassa vastaanoton heikkous ja edellä mainittu kriittisten hetkien virheiden määrä. Muuten tappio ei miehen mukaan liikaa harmittanut. Vahva peli loi hyvän pohjan sunnuntain ottelulle.

JyLe-peli meni penkin alle

Sunnuntain JyLe-kohtaaminen sujui hyvin erilaisissa merkeissä kuin Etta-peli. Vahvaa alkua lukuun ottamatta Ryhti tippui kotijoukkueen kelkasta ja loppulukemat 3–0 (25–21, 25–15, 25–13) olivat karut.

Päävalmentaja Saari löysi suurimman ongelman välittömästi.

– Teimme suoria virheitä suuren määrän. Vastustajan 75 pisteestä teimme itse 41. Kaverin ei tarvinnut tehdä kauheasti mitään. Oli siellä ässäsyöttöjä ja pahojakin syöttöjä, mutta helpotkin syötöt lipsuivat.

Ryhdin oma hyökkäys toimi pääosin heikosti. Kun syöttö pehmeni ja vastaanotto huononi, epävarmuus hiipi esiin. Se söi joukkuetta. Torjuntapeli sen sijaan toimi kiitettävästi ja siitä Saari oli tyytyväinen.

Ryhdillä on revanssin paikka heti seuraavassa ottelussaan, kun JyLe saapuu vierailulle Ylöjärvelle 13. marraskuuta. Alkusarjaa on jäljellä vielä kahdeksan ottelua ja Ryhdin kuudes sija sarjataulukossa antaa vielä mahdollisuudet moneen asiaan.

Päävalmentaja Saari toteaakin, että joukkueen kuntohuippu on vasta lähestymässä. Eri osa-alueita terästämällä pelit alkavat varmasti kääntyä paremmin päin.

– Tavoitteenamme on olla täydessä iskussa jouluun mennessä. Ja jos jälki on nyt jo tällaista, niin millaista se sitten tulee olemaankaan.

– Nyt on sekä valmentajaa että joukkuetta ärsytetty tarpeeksi. Ensi pelissä tapahtuu, Saari lupaa.

Comments are closed.